Regatul cu parfum de iasomie

9 November , 2013 Andrei Ciobanu Superblog

parfumCu mult timp în urmă, pe vremurile când lumea nu auzise de universul 2.0 și trăia mai mult în offline, având îndeletniciri practice, exista un regat de vis. De vis nu pentru că avea legătură cu Freddy Kreuger sau alte coșmaruri. Era de vis datorită parfumului ce-l acoperea.

Știți voi cum casa familiei Addams era acoperită de nori negri? Așa era acest regat acoperit de un parfum de iasomie. Nu era vorba de vreo vrajă rea, ba din contră. Regatul fusese vrăjit ca plantele sale să fie tot timpul înflorite. Iar pajiștile cu iasomie erau predominante.

Oamenii își ocupau timpul și își câștigau traiul făcând comerț cu minunatele flori din regat, iar cei cu viziune făceau parfumuri pe care le vindeau prin împrejurimi. Se spune chiar că pe acele meleaguri a fost creat primul parfum și că filmul “The Perfume” a fost bazat pe o întâmplare reală ce s-a petrecut acolo.

Însă doar plantele rămâneau verzi, oamenii nu. Și regina începu să simtă acest lucru. Rebelă și nonconformistă precum o Katy Perry a zilelor noastre, ea hotărî să organizeze o preselecție pentru cel cu care va avea să împartă tronul. Fiind regatul parfumului, ea a decis ca acela care-i va aduce cel mai frumos parfum, va primi mâna sa.

Și se duse vorba în șapte mări și în șapte țări că frumoasa regină își caută soț. Peste doar două săptămâni,  urma să-l aleagă pe cel care-i va fi alături. Însă pețitori erau cu miile, mai ales că regatul era unul productiv, iar regina era o bijuterie de fată. Până și oglinda Cenușăresei o invidia. Așa că a apelat la sfătuitorul personal pentru a alege mai ușor. Acesta i-a propus ca majestății sale să aleagă 2 lucruri a căror mireasmă o îndrăgește cel mai mult, iar el va alege un al treilea . Și astfel, doar dacă unul din pețitori va avea un parfum cu cele 3 ingrediente, va fi demn de împărăție. Regina fu de acord și a spus că vrea să se gândească o zi ce mirosuri preferă cel mai mult.

O zi și-o noapte s-a plimbat,

Stânga-dreapta prin regat,

Ca s-aleagă loc curat

 pentru arat și semănat

Plin de flori și parfumat.

Apoi s-a întors la castel și a chemat consilierul căruia i-a spus cele două arome ce-i mângăie mugurii olfactivi. A spus că vrea miros de fructe de pădure și Celosia.

-Măria ta, pentru că ești dulce ca o bomboană, cel de-al treilea ingredient, cel ales de mine, va fi Esența de praline. Însă pentru a nu da senzația pețitorilor că Măria ta e pretențioasă, propun să eliminăm din competitori pe parcursul a 3 zile, în fiecare zi pe baza uneia din cele 3 arome.

-Excelentă idee, așa vom face.

Astfel, în prima zi s-a anunțat că e musai ca parfumul ce o va cuceri pe regină să conțină fructe de pădure. Din 1523 de oameni au plecat 648. Apoi, în cea de-a doua zi, Celosia a mai trimis acasă încă 702 pețitori. În ultima zi, toți cei 173 “concurenți” rămași au venit cu parfumurile lor, sperând regina să-i aleagă.  Însă la anunțarea celei de-a treia miresme, toți s-au întristat. Toți în afară de unul. Un cetățean venit tocmai de pe meleaguri care se ocupau cu fabricarea de bomboane de ciocolată.

Regina a fost foarte fericită că cineva a reușit să-i facă pe plac, l-a luat de soț și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți.

-sfârșit-

 

-articol participant la SuperBlog 2013-


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *