Samsung Galaxy S4 – primele specificatii

No Comments

Scriam pe blog că zilele trecute s-au împlinit 40 ani de la primul apel efectuat de pe un telefon mobil. Și mi-am amintit că am uitat să laud noul Samsung Galaxy S4.

N-ar fi corect, am scris de iPhone 5 și să nu scriu de rivalul său? Asta mai îmi lipsește, să fiu acuzat că sunt fan Apple. Eu care militez continuu împotriva lor.

Pe pagina de Facebook a Samsung România, producătorul a prezentat o poză cu specificațiile noului său telefon mobil.  Principalele caracteristici care ar trebui să convingă muritorul de rând, doritor de a-și arunca unul sau mai multe salarii pe apa tehnologiei mai mult sau mai puțin utile.

Ca și cum vechiul Samsung Galaxy S3 (SGS3) nu era suficient de mare, au avut grija ca pe acesta să-l facă și mai mare. Mai exact, i-au pus un display de 5 inch. De la 4,8 la 5 teoretic nu e chiar așa de mare diferența, însă ar putea fi picătura care umple buzunarul cumpărătorului, făcându-l pe acesta să nu se mai poată deplasa.  I-au pus și o rezoluție full HD (1920×1080) cu o densitate ceva mai mare decât senzaționalul display Retina, de la Apple. În traducere, asta înseamnă că se vede mai clar. Mult mai clar.

Dacă tot au pus un display așa modern, au pus și o cameră de 13 megapixeli.  Cu toate că nu cred că poartă ghinion. I-au mai pus și niște memorie RAM, ca să se miște mai repede și o baterie puțin mai mare, să țină măcar o zi, cât cel vechi.  Impresionant e faptul că au reușit să înghesuie toate aceste îmbunătățiri în 130 grame (bravo). Viteză 4G LTE, că nu se mai poate altfel în zilele noastre și Android 4.2.2 – Jelly Bean.

Cireașa de pe tort, bomboana de pe colivă, sau cum vrei să-i spui, o reprezintă procesorul. Noul Galaxy S4 va fi disponibil cu două modele de procesor, probabil în funcție de piața pe care se va vinde.  Și aici o să te rog să stai jos înainte să citești.

Dacă SGS3 avea un procesor Quad Core de 1,4 GHz (mai bun decât multe din calculatoarele din România), în S4 au pus un Quad Core de 1.9GHz. La ce ți-ar trebui un astfel de procesor pe un telefon mobil, nu știu. La un calculator mai înțeleg și eu că joci ceva, că faci programare grafică, etc. Dar pe telefon? Nu sunt absurd, înțeleg că telefonul nu mai e folosit ca acum 40 ani doar pentru a suna, dar chiar așa?

Al doilea model e și mai exagerat. Este un procesor de 1.6 Octa Core. Cu 8 nuclee. Așa, dacă vrei tu să ai mai mult. Mai mult decât au restul, mai mult decât ți-ar trebui vreodată.  Cred că modelul acesta va fi pentru piața americană, că ei au mania asta. Ei își cumpără mașini cu motoare de 5000 cmc, lor nu le pasă de natură ci doar să aibă mai mult, chiar dacă nu folosesc. Or să fie exact ca specimenele pe care le vezi la noi, în metrou, că au BlackBerry doar pentru că e cool. Și n-au credit pe el, dar e frumos.

În încheiere, că deja s-a supărat laptopul meu că are procesor mai slab decât un telefon iar eu îl folosesc la maxim, îți spun că poți găsi SG-S4 în două culori (sau non-culori): alb și negru. Oricum e mai bine așa decât în „50 de nuanțe de gri”.

 

L.E.: Se pare că SG- S4 se poate achiziționa începând de azi, 8 aprilie de la Orange, la prețul de 299EUR. Împreună cu un abonament Panteră 39.

Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *