Care ar fi cadoul perfect?

30 March , 2013 Andrei Ciobanu Superblog

Cadoul perfect nu există. Sau există, dar doar pentru un anumit moment.

Ideea de perfecțiune e relativă, în general. Însă te poți gândi la un cadou ca fiind perfect atunci când sincronizarea (timp/spațiu) este foarte bună. De exemplu, unei amice i se usucă o floare care-i plăcea foarte mult. Și ca să-i alini tristețea îi oferi cadou una identică.

În mare parte, un cadou nu poate fi perfect pentru că nu cunoaștem nevoile persoanei căreia îl oferim. Al doilea motiv ar fi că oamenii sunt veșnic nemulțumiți și întotdeauna vor mai mult. Dacă oferi cuiva o bicicletă, imediat își va dori o cască / costum de ciclism, etc. Nevoile și dorințele sunt ceva dinamic greu de satisfăcut.

Însă, cel puțin teoretic, pentru tine ar trebui să știi care este cadoul perfect. Acel cadou care te-ar face maxim de fericit. Tu știi? Eu n-am stat niciodată să mă gândesc la chestia asta, și probabil nu m-aș fi gândit dacă nu era proba de la Spring Super Blog.

Și stateam așa și mă gândeam… și n-am reușit să-mi răspund. Cred că timpul m-a învățat să nu pun chiar așa mare accent pe lucrurile materiale. Mi-am cam îndeplinit micile dorințe, că știi cum se spune, fericirea stă în lucruri mărunte. Dar cadourile extravagante și de fițe nu m-au atras niciodată. Aș putea spune că-mi doresc nu știu ce mașină ultimul model. Și apoi? De plimbat, n-am pe unde să mă plimb, trebuie să plătesc benzină, asigurări, impozite, deci chiar nu e necesară.

Un nou lapotp? Ok, ar fi frumos. Și bateria ar ține mai mult ca la bătrânul meu Fujitsu. Însă pe ăsta l-am configurat așa debine încât cel nou, dacă nu e unul extrem de scump, se va mișca la fel. Iar dacă e scump, nu-l voi folosi la maximum, și oricum se va devaloriza în câteva luni. Deci nu merită nici laptop.

Alt cadou? Tabletă? Mi se pare inutiă când ai laptop. Smartphone? Am unul suficient de bun, care face cam tot ce pot să fac și cu unul nou. Bicicletă? Poate, dar la cât de puțin am început să merg și cu ea, tot nu merită.

Lucrurile cu adevărat importate în viață nu sunt lucruri, se spune. Și chiar așa este. Sănătatea e cea mai importantă. Însă, din păcate nu se poate da cadou. Mulțumesc Borealy pentru tema de gândire.

Pentru tine care ar fi cadoul perfect?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *