Oamenii nu știu ce vor

26 March , 2013 Andrei Ciobanu Superblog

Oamenii nu știu ce vor. Sau știu ce vor dar nu știu când. Cel mai bun și la îndemână exemplu este cel cu vremea. Azi e frig. Lumea vrea căldură. Mâine e cald, lumea vrea răcoare.

Așa că o să profit de iarna care a reveni pe la noi să-ți zic vreo două vorbe despre o vacanță la soare. Deja te simți mai bine când te gândești, nu?

Oamenii vor să se relaxeze și să renunțe la problemele cotidiene. Dacă țara e acoperită de ninsori, sigur vor vrea să meargă la plajă, în Grecia. În Corfu, mai exact. De ce acolo? Am văzut că avea agenția de turism Paralela 45 o ofertă interesantă pentru o vacanță în Corfu.

Și m-am documentat puțin. Că nu e greu să intri pe Wikipedia să afli câte ceva. Să nu pleci așa, neștiind unde. Sunt convins că ai auzit la amici despre peisajele superbe de acolo, de apa curată, plajele cu nisipuri fine, și alte lucruri de genul. Poate vrei să știi și ceva detalii tehnice, ca să zic așa.

Că să te urci într-o cursă nu e mare lucru. Oricine dispune de ceva bănuți poate să facă o excursie în Corfu. Dar e mai fascinant chiar să știi câte ceva. Cum ar fi că e a doua insulă ca mărime din Marea Ionică. Sau că, alături de insulele sale satelit formează frontiera de nordvest a Greciei.

Sunt curiozități din acestea mărunte care îmbunătățesc imaginea de ansamblu a excursie. Oamenii nu prea se documentează și pleacă doar că să se relaxeze.
Un alt lucru interesant ar fi denumirea insulei, care provine din mitologia greacă. Se spune că Poseidon s-a îndrăgostit de o nimfă cu numele Korkyra (Corfu în greacă) pe care a răpit-o de la părinții săi și a adus-o pe această insulă, denumind insula după ea. Te las să te mai documentezi pe acest subiect.

Din punct de vedere climatic, Corfu are în luna martie temperaturi medii de 16*C, dar poți verifica pe interent cum o să fie vremea înainte să pleci. Să nu te trezești cu-n cod portocaliu, ca la noi. Glumeam, nu se va întâmpla așa ceva, fiind climat oceanic acolo.

Așa că, dacă am reușit să-ți stârnesc curiozitatea și să te fac să uiți de vremea uimitoare de afară (ți-am adus aminte intenționat, să te readuc cu picioarele pe pământ), te invit să te documentezi și eventual să faci o planificare de vacanță. Nu se știe niciodată. Oamenii sunt nehotărâți.

 

Articol scris pentru Spring Super Blog 2013.

One Response to “Oamenii nu știu ce vor”


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *