Cinefil – 007 – Spectre

15 November , 2015 Andrei Ciobanu Cinefil

007 Spectre posterDupă o pauză de 3 ani (fix de la Skyfall), Daniel Craig revine pe marile ecrane într-un nou film marca James Bond – 007 : Spectre. O continuare a primelor trei părți, dar și ultimul film în care actorul interpretează renumitul spion englez, Spectre este un film mult așteptat, mai ales prin prisma faptului că anul acesta a fost unul plin de filme cu spioni (Mission Impossible, The Man from UNCLE, Kingsman,etc).

Urmând un mesaj din trecutul său, Bond descoperă o organizație secretă cu extindere globală numită SPECTRE (Special Executive for Counterintelligience, Terrorism, Revenge, and Extortion). În timp ce el se luptă cu această organizație, la sediul agenției se duc bătălii politice pentru a păstra programul de spionaj 00. Cu toate că acțiunea debutează în Mexic, eroul nostru ne duce într-o călătorie pe mare parte din mapamond pe parcursul celor 148 de minute.

Ca toate filmele cu James Bond, Spectre nu duce lipsă de prezența fetelor frumoase, sau de plasarea de produse asociate cu agentul 007, fie că vorbim de ceasul Omega, mașina spionului care e musai să fie un Aston Martin, sau electronicele Sony (mai puțin vizibile ca în alte serii). Acțiunea este prezentă din belșug, pentru că așa cum nu se poate foc fără fum, așa nu se poate nici să ai filme cu spioni fără împușcături, urmăriri sau lupte corp la corp.

Personal am fost dezamăgit că nu au mai fost prezente gadgeturi futuriste în arsenalul spionului, dar putem pune acest lucru pe seama contextului politic în care se desfășoară acțiunea. Deși este un film de acțiune bun, eu l-aș cota sub Mission Impossible – Rogue Nation (care are o poveste mai bine elaborată, efecte mai bune și dă o impresie totală de mai bine făcut, sub Man from UNCLE care cu toate că e film cu spioni (derivat din romanele lui Ian Fleming) are foarte dezvoltată latura comică, însă peste Kingsman care pare cam copilăros.

Prezența lui Christoph Waltz în rolul lui Blofeld este una care aduce plus valoare filmului, interpretarea sa fiind impecabilă, fiind cel mai bun rol din film, după părerea mea. Coloana sonoră este de asemenea un mare punct forte al filmului și poate fi ascultată integral aici.

007 Spectre poate fi văzut deja în toate cinematografele partenere Forum Film. Vizionare plăcută!

One response to “Cinefil – 007 – Spectre”

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *