Cinefil – “300: Ascensiunea unui Imperiu”

7 March , 2014 Ema Cinefil

Emanuela Bercaru a reprezentat blogul mioritic la filmul “300: Ascensiunea unui imperiu”, film pe care MediaPro Distribution îl prezintă de azi în cinematografe. Iată impresiile ei:

300 ascensiunea unui imperiu300: Ascensiunea unui imperiu reprezinta alaturi de 300: Eroii de la Termopile o ecranizare impresionanta a istoriei Greciei, in care actiunea se desfasoara intr-un alt cadru comparativ cu prima parte, si anume pe mare.

Actiunea filmului se petrece in paralel cu lupta lui Leonidas si a celor 300 de spartani din prima parte a filmului, 300: Eroii de la Termopile, si prezinta confruntarea dintre grecii condusi de Themistocles (interpretat de Sullivan Stapleton) si armata Persiei, condusa de Artemisia (interpretata de Eva Green) in numele muritorului devenit zeu rege al Persiei, Xerxes (Rodrigo Santoro).

In 300: Ascensiunea unuiimperiu, Themistocles este comandantul si strategul grecilor, politician si soldat care isi iubeste patria si care isi pune abilitatile in slujba unul tel suprem, pastrarea libertatii grecilor si unificarea Greciei in lupta. Artemisia, adversara in lupta a lui Themistocles, este o femeie puternica si ambitioasa, a carei forta vine din dorinta de razbunare (este la origine greaca, insa a fost abandonata de greci si crescuta si formata de persi). Desi complet diferiti si dusmani de moarte, cei doi ajung sa se admire reciproc, insa, in lupta finala, inevitabil unul dintre ei trebuie sa moara.

Firul epic al filmului porneste de la ideea ca, dupa confruntarea de la Termopile, regele Xerxes continua expansiunea puterii imperiului persan, urmarind dezvoltarea unei armate invincibile. Cu o flota impresionanta, acesta concentreaza actiunile pentru a-l infrange pe Themistocles, care ii omorase tatal, pe regele Darius, si pentru a impiedica unificarea teritoriilor grecesti.

300: Ascensiunea unui imperiu este un film impresionant, in care efectele 3D sunt net superioare celorlaltor filme aparute in ultimul timp. Armele, bucatile de corp omenesc sau sangele fac sa para ca luptele se desfasoara la cativa centrimetri de tine. In plus, efectele vizuale prin care se reda imaginea marii Egee imbogatesc fiecare cadru.

Un alt aspect care mi-a placut il reprezinta memorabilele discursuri de imbarbatare ale lui Themistocles, printre care: „Azi luptati in forta. Luptati pentru fratii vostri. Luptati pentru familiile voastre. Mai presus de toate, luptati pentru Grecia”. Acest discurs este sustinut de faptul ca toate bataliile, desi sunt diferite, au un punct comun: faptul ca grecii isi cunosc teritoriile perfect. Themistocles este un strateg excelent, care foloseste fiecare atu, desi grecii sunt depasiti numeric.

Ar fi fost interesanta o scena in care sa apara Leonidas si cei 300 de spartani, nu doar cu regina Gorgo, sotia acestuia. Tododata, cantitatea de sange varsata in acest film este cu mult superioara celorlaltor filme de acest gen. :)

Filmul 300: Ascensiunea unui Imperiu este un film cu o actiune epica, efecte vizuale exceptionale şi o batalie impresionanta pe mare. Poate fi vizionat in cinematografe de azi, 7 martie 2014.

Vizionare plăcută!

300cinefilcinemafilmemediaproRodrigo SantoroSullivan Stapleton


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *