Cinefil – American Sniper

2 February , 2015 Andrei Ciobanu Cinefil

American sniper / Lunetistul american - posterDupă ce, în urmă cu câțiva ani, aveam o poveste frumoasă despre un lunetist rus (Vassili Zaitsev) în filmul Enemy at the Gates, era doar o chestiune de timp până să-și amintească americanii că și ei au avut un lunetist în istoria lor și că a fost mai periculos decât rusul mai sus menționat. Așa a apărut, 14 ani mai târziu, American Sniper / Lunetistul american.

În regia lui Clint Eastwood, renumit pentru filmele în care era mare pistolar în Vestul sălbatic, dar și pentru titluri cunoscute pe care le-a regizat, cum ar fi J. Edgar, Invictus sau Gran Torino; American Sniper se luptă pentru premiile Oscar din acest an cu filme precum Birdman, Boyhood, The Grand Budapest Hotel, The Imitation Game și Whiplash, fiind printre favorite (cu toții știm cât de mândri sunt americanii de forțele lor armate). Pelicula are 6 nominalizări la Premiile Oscar, iar în SUA a câștigat premiul AFI pentru Filmul Anului.

American Sniper la bază povestea eroului marinei americane, lunetistul Chris Kyle, a cărei precizie a salvat nenumărate vieți pe câmpul de luptă, transformându-l pe acesta într-o legendă. Filmul aduce în prim-plan drama prin care Chris, interpretat de Bradley Cooper (The Hangover), trece când ajunge acasă, după ce a fost pe front în patru misiuni de război.

Faptele reale din care este inspirat filmul fac din American Sniper o poveste emoționantă și cutremurătoare care scoate în evidență lupta internă pe care o duc soldații, atât în război cât și în afara sa.

Filmul este distribuit în România de Freeman Entertainment și deja rulează în cinematografele partenere din toată țara, de săptămâna trecută. Mulțumită distribuitorilor am reușit să obțin pentru voi un interviu cu Bradley Cooper și Sienna Miller. Vă recomand să-l urmăriți după ce vedeți filmul, pentru a vă feri de eventuale spoilere, dar alegerea vă aparține.

Vizionare plăcută!

Interviu cu Bradley Cooper și Sienna Miller:

Bradley CooperSienna Miller


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *