Cinefil – Epic

2 June , 2013 Andrei Ciobanu CinefilDin alte turme

Astăzi avem un guest-post cinefil. Oana ne va spune părerea ei despre filmul Epic, o animație simpatică.

Conform DEX-ului, epic este un adjectiv care exprimă, în Epic Posterformă de narațiune, idei, sentimente, acțiuni etc. ale eroilor unei întâmplări reale sau imaginare. Această definitie te izbește, chiar din primele momente ale filmului, când ești prins cu tot cu ochelari 3D, într-o luptă în toată regula, pe păsări colibri!

După câteva minute, trebuie să recunosc că mă uitam ciudat la Andrew și îl întrebam nervoasă dacă chiar m-a adus la un film de animație cu bătăi!? Totuși, am fost surprinși când filmul a ieșit rapid din tiparul clasic, iar prințesa nu și-a făcut apariția dintr-o floare, ca o petala firava și inocentă ci a apărut cu un zâmbet ironic și cu glumițe de “fată de gașcă”.  Umorul nu s-a oprit aici și ne-am întâlnit cu melci “ce fac mișto” de ochii înfipți în fețele plate ale oamenilor, tineri teribilști și omizi parcă desprinse din Alice in Wonderland. De aici, filmul m-a captivat total, m-am facut și eu mică și am început să trăiesc aventura printre frunzele din pădure. A fost o aventură plină de suspans, umor marca Ice AGE, alte câteva lupte și ceva romantism.

Nu vreau să divulg prea mult din partea romantică, dar pot să vă spun că cei mai sentimentaliști nu trebuie să-și facă griji, pentru că vor avea ocazia să-și șteargă câte o lacrimă din colțul ochiului. Avem sortimente de toate felurile: de la iubirea față de natură, la siguranța pe care o ai lângă prietenul adevărat și binențeles la dragostea dintre el și ea. Epic ascunde niște mesaje foarte puternice ce sunt susținute de vioiciunea culorilor, diversitatea insectelor și a plantelor cât și de muzica antrenantă. Nu trebuie să uităm nici de efectele 3D care te fac să-ți dorești să mai dai o fugă pe la munte.

Într-un mod cât se poate de Epic, vă recomand această captivantă poveste, vă invit să vă puneți ochelarii 3D și să pășiți curajoși în lumea celor mici și plini de viață.

Dacă a reușit Oana să vă facă poftă de film, îl găsiți în cinematografe, mulțumită Odeon Film.

Vizionare plăcută!

 

2 Responses to “Cinefil – Epic”


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *