Cinefil – Goana după alune / The Nut Job

27 January , 2014 Andrei Ciobanu Cinefil

Goana după alunePentru că a venit iarna peste noi, animăluțele din parcul central din orașul Stejărești s-au speriat șia u hotărât să înceapă “Goana după alune 3D”. Probabil că cele 2D nu țineau de foame.

“Goana după alune 3D” (The Nut Job) este cea mai recentă animație adusă în cinematografe de MediaPro Distribution, putând fi văzută de vineri, numai în varianta dublată. Fiind vorba de o animație pentru copii, nu e un lucru chiar așa de rău, mai ales că vocile personajelor sunt date de vedete precum Daniel Buzdugan, Andreea Marin și Nicoleta Luciu.

Chiar dacă nu sunt fan al dublării cinematografice, fie că vorbim de animații sau de filme normale, Goana după alune mi-a plăcut. A fost mai bine realizată suprapunerea sunetului peste imagini iar efectele 3D au distras atenția de la dublaj.

Personajele bine conturate și acțiunea foarte dinamică, plină de umor și animăluțe vesele fac această animație una care va reuși să pună zâmbetul pe buzele oricărui spectator, indiferent de vârstă. E drept, de abia aștept să văd varianta originală, cu voci în engleză, cum au vrut creatorii săi să fie.

Surly (Daniel Buzdugan), o veveriță rebelă, care nu ajuta restul animalelor din parc să facă provizii pentru iarnă, gândindu-se doar la stomacul său se trezește în situația de a ochi aceași hrană pe care o ochise și Andie (Andreea Marin). Lucrurile devin cu adevărat interesante când goana după alune se suprapune cu o goană după aur, a unor spărgători de bănci.

Cum animația e deja în cinematografe, vă sfătuiesc să mergeți s-o vedeți înainte să apară Lego (în viitorul foarte apropiat), pentru că acum este cam cea mai bună animație de pe marile ecrane. Eu mi-am dus frățiorul mai mic și a fost încântat de veverițe. Și sincer acum, cui nu-i plac veverițele. Cred că intră în categoria aceea de animale drăgălașe în care se află și pinguinii, animale care plac oricui.

Vizionare plăcută!

2 Responses to “Cinefil – Goana după alune / The Nut Job”

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *