Cinefil – Homefront

5 December , 2013 Andrei Ciobanu Cinefil

HomefrontȘtiți senzația aia când de abia aștepți să vezi un film, din varii motive? Fie că actorul tău preferat joacă în el, fie pentru că a câștigat nu știu ce premiu, fie ă e hipermediazit, etc? Așa eram eu cu Homefront, cel mai recent film care-l are în rolul principal pe Jason Statham (cărăușu’ din Transporter).

Am văzut toate filmele cu el și încă de când am zărit trailerul pentru Homefront, am zis că așa ceva nu se ratează. După două filme bune (nu foarte bune, doar bune), Redemption și Parker, nu putea urma ceva slab. Omul e într-o formă de zile mari și trebuie urmărit.

În Homefront (Orașul fără legi), Jason îmbracă rolul unui polițist care se retrage din serviciu pentru a avea grijă de fetița sa. Chiar dacă filmul este predominant despre familia agentului Phil Broker, acțiune și suspansul nu lipsesc. Nu-mi amintesc să-l fi văzut pe Jason Statham în rolul de tată protector însă se descurcă de minune.

James Franco apare de câteva ori în Homefront conturând rolul lui Gator Bodine, principalul personaj negativ din peliculă. Prezența sa reușește să dinamizeze filmul care îl lipsa sa ar fi fost doar un film de familie. Dar Jason Statham arată că la talia sa de actor mare poate îmbina perfect rolul de tată grijuliu cu cel de agent pregătit de guvernul SUA să ucidă.

Cu un scenariu de Sylvester Stallone, Homefront este exact genul de film de care Hollywoodul duce lipsă în ultima perioadă: imprevizibile, pline de întorsături de situație. Nu e genul de film în care se consumă muniție cât pentru a invada o țară mică însă nici nu se face economie. La urma urmei vorbim despre un film de acțiune.

În caz că v-am făcut curioși, vă invit să vedeți trailerul pentru a vă face o idee mai bună despre film. Aveți timp să vă gândiți, pelicula urmând să aibă premiera vineri 6 decembrie.

Vizionare plăcută!

3 Responses to “Cinefil – Homefront”

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *