Cinefil – Mad Max: Road Fury

No Comments

Tot din ciclu fusăi aici, făcui asta – este și prezența mea la premiera filmului Mad Max în România. Și ca un cinefil care se respectă, nu puteam rata șansa să văd un astfel de film, mai ales în varianta 3D.

După ce am făcut câteva poze la intrare, pe fundal cu scene de film – se puteau face și mici filmulețe, dar n-am mai apucat, din cauza lui Emil :), mi-am luat popcorn-ul și sucul și am purces spre sala de cinema.

Nu știu dacă am avut așteptări prea mari de la acest film, fiind și un fan al filmului, dar nu pot spune că m-a încântat nespus, nu pot spune că a fost unul slab, ci că s-a încadrat într-o linie a filmelor bune care la a N-a parte cunoști deja lucrurile și parcă știi prea ușor care este scena următoare. Cu alte cuvinte, filmul nu m-a surprins cu absolut nimic, în afara de faptul că a fost 3D și a avut un farmec aparte acest lucru, ești introdus parcă în scena filmului.

Filmul începe la fel ca și celelalte din serie cu o scurtă prezentare a eroului, un tip de neatins, care este veșnic urmărit de grupuri de barbari, fără un motiv aparent. În cele din urmă este prins de una dintre grupări și este condamnat și sângele său va trebui transfuzat unui alt individ ce aparține grupului de infractori, pentru a i se lua puterile. În grupul de degenerați apare un conflict cauzat de o trădare. În conflict este folosit și Mad, pe post de donator de sânge, care în cele din urmă reușește să evadeze și se alătură grupului de rebeli plecați din interiorul celui de degenerați. Împreună reușesc să treacă peste diferite piedici. În cele din urmă decid că cea mai bună soluție este să se întoarcă în orașul degeneraților, acolo unde găseau apă din belșug, sperând să-l cucerească și să-l conducă.

În cele din urmă reușesc să-și ducă planul până la capăt, dar eroul nostru decide să plece și să-și continue drumul prin pustiu de unul singur. Acest final era de așteptat, unul tipic pentru filmele americane care nu reușesc  să evadeze din clișeele bine-cunoscute.

Una peste alta filmul a fost unul care reușește să ia o notă de trecere din partea mea, ca să-l pot recomanda – doar pentru situațiile în care nu ai chef să îți utilizezi prea mult neuronii, dar nici să vrei să stai în casă la sfârșitul unei zile de lucru.

Filmul se înscrie în nota celorlalte din serie, dar îi lipsește farmecul personal al lui Mel Gibson, farmec pe care înlocuitorul său nu îl poate suplini.

Articol de Andrei Boiangiu

Mad Max se poate vedea de vineri 15 mai în toată țara, în cinematografele partenere Freeman Entertainment, atât în varianta 2D câd și în 3D și iMax.

One response to “Cinefil – Mad Max: Road Fury”

    • Faptele sunt mai importante decat vorbele | says:

      […] blogurile prietenilor (inclusiv pe ale tale), cum ar fi CinEmil.ro, Emilcalinescu.eu, Andreiciobanu.eu, Ralucauluiteanu.eu. Le citesc deoarece pot sa imi fac o idee despre un film sau o piesa de […]

Categories: Cinefil

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *