Cinefil – O noapte la muzeu: Secretul faraonului

1 January , 2015 Andrei Ciobanu Cinefil

Night at the Museum: Secret of the tomb / O noapte la Muzeu: Secretul Faraonului, cea de-a treia parte a comediilor din seria O noapte la Muzeu este, din nefericire, ultimul film în care a jucat Robin Williams. Însă oricât de tristă ar fi plecarea lui dintre noi, sau orice motiv de a fi întristați ați avea, acest film va reuși să vă pună un zâmbet pe față la ieșirea din cinematografe.

O noapte la Muzeu n-are legătură cu Noaptea albă a muzeelor, fenomen ce se întâmplă anual pe la noi. Pentru cei care nu văzut primele două părți, recomandarea mea ar fi să le vadă pe acestea înainte de a vedea Secretul Faraonului pentru familiarizarea cu personajele, dar și cu povestea din spatele filmului. În această a treia parte, sper că nu și ultima, ni se elucidează misterul tăbliței magice. Eroii noștri călătoresc tocmai la Londra pentru a reuni familia egipteană și pentru a salva viața exponatelor.

Avem personaje noi, la fel de amuzante ca cele vechi, care dau un aer de prospețime peliculei, evitând monotonia de a vedea aceleași personaje în toate părțile trilogiei. Aventurile în care eroii din primele părți se avântă alături exponate din Londra, precum Lancelot, fac aproape imposibil să te abții din râs. Actorii cu renume care dau viață acestor personaje dovedesc din nou că numele lor pot fi oricând sinonime cu ideea de comedie. Robin Williams, Ben Stiller și Owen Wilson (Grand Budapest Hotel) sunt 3 grei ai cinematografiei Hollywoodiene care de-a lungul carierei lor au reușit să ducă comedia americană la un nou nivel. O altă apariție interesantă în contextul în care de abia am văzut Exodus, a fost cea a lui Ben Kinsley (Eliza Graves), care atât aici cât și în Exodus era mare faraon.

Efectele din O noapte la Muzeu: Secretul faraonului  arată foarte bine și în 2D, lucru care m-a făcut să mă întreb de ce producătorii nu au optat și pentru o variantă 3D a peliculei. Poate următoarea parte, în caz că va mai fi una fără marele Robin.

Pentru că încep sărbătorile și trebuie să fim mai veseli, Odeon a distribuit filmul O noapte la Muzeu: Secretul faraonului în cinemtografele din toată țara astfel încât să vă amuzați începând de vineri 26 decembrie.

Vizionare plăcută!

R.I.P. Robin Williams.

3 Responses to “Cinefil – O noapte la muzeu: Secretul faraonului”

 

One response to “Cinefil – O noapte la muzeu: Secretul faraonului”


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *