Cinefil – Terminator Genisys

4 July , 2015 Andrei Ciobanu Cinefil

Terminator GenisysA zis că se-ntoarce și așa a făcut. Arnold Schwarzenegger revine pe marile ecrane în cea mai recentă ecranizare din seria Terminator: Terminator Genisys. Tot în rol de robot ucigaș, așa cum a fost în celelalte filme din serie, însă cu un zâmbet îmbunătățit.

Terminator Genisys este o continuare a seriei în care umanitatea se luptă cu roboți veniți din viitor să ne căsăpească în prezent pentru a nu se mai ajunge în punctul în care-i distrugem noi pe ei. În Genisys, John Connor îl trimite pe Kyle Reese înapoi în viitor pentru a o proteja pe Sarah Connor,  protejându-i astfel nașterea. Însă lucrurile iau o întorsătură neașteptată.

Trebuie să recunosc, tehnologia viitorului nu e tocmai pe înțelesul meu, însă ideea de inteligență artificială sună periculos de bine când vine vorba de un film de acțiune. Partea cu materiale SF care-și schimbă forma și se regenerează nu e nici ea foarte departe de zilele noastre, așa că scenariul filmului nu mai pare atât de departe de realitate precum cel din Terminator-ul original, cel din 1984. Iar ideea de a avea același actor pentru un rol, 31 de ani mai târziu, mi se pare foarte bună. Asta se întâmplă când un actor devine imaginea unui personaj, prezența lui devine necesară pentru cursivitatea poveștii.

Filmul este plin de acțiune, împușcături, explozii, urmăriri cu elicoptere, și alte chestii sinonime cu ideea de Terminator. Călătoriile în timp, dintr-un viitor mai depăratat în trecut și respectiv într-un viitor apropiat dau un aer de contemporanitate peliculei plasând spectatorul oarecum în mijlocul poveștii propriu-zise.

Din distribuție, alături de Arnie(The Last stand(2013)), mai fac parte Jai Courtney (Unbroken(2014)), Jason Clarke (The Great Gatsby(2013)) și frumoasa Emilia Clarke (Game of Thrones (2011-2015)) care s-a născut la 2 ani după apariția primului Terminator (asta așa, ca o curiozitate). În câteva scene apare și J.K Simmons (Whiplash(2014)) însă personajul lui nu face decât să lege oarecum două momente temporale. Spun oarecum pentru că e puțin cam trasă de păr prezența lui, o să vedeți.

Când? Începând de vineri 3 iulie, Terminator Genisyss va rula în toate cinematografele partenere Ro Image. Vizionare plăcută!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *