Util – reparații

No Comments

Săptămâna trecută, cât eu mă plimbam pe însoritele plaje din Portugalia, ai mei au avut o mică mare problemă cu Matizul. Cu toate că are numai 50mii km, ambreiajul a cedat. Așa că a necesitat reparații, mai exact, o înlocuire a kit-ului de ambreiaj.

Însă, acest eveniment m-a făcut să mă gândesc la altceva: chiar și o mașină care nu pare uzată poate avea probleme la care nu te aștepți. Asta e trista realitate, fiarele se uzează și necesită reparații. La unele costă mai mult, la unele mai puțin, însă ai nevoie de ele și trebuie să le repari. Problema apare în cazul în care nu știi unde poți face asta, cine te poate ajuta, sau unde găsești un mecanic care te poate ajuta repede și fără a plăti un rinichi pentru asta.

Putem merge mai departe cu această dependență  de mașini și ne putem gândi la banala mașină de spălat pe care fiecare familie o are în casă. E vară, valul de caniculă se apropie din nou, apelăm la serviciile ei din ce în ce mai des în această perioadă, dar ce facem dacă se strică? Știți pe cine să apelați? Știți unde să găsiți servicii de reparatii masini de spalat? Eu unul nu știu.

E adevărat că multe astfel de produse sunt încă acoperite de garanții care, în cazul unor branduri, se întind pe durata a 3 sau chiar 5 ani și unele chiar asigură asistență la domiciliul clientului. Ce faci însă dacă a trecut vremea, garanția s-a terminat și te lovește ghinionul precum lovea piatra de calcar mașina de spălat preistorică? Poate ai folosit Calgon sau oțet sau alte chestii anti calcar, dar se pot strica și alte chestii. Ce faci atunci? Unde te duci pentru reparatii masini de spalat Bucuresti?

Am ales intenționat acest exemplu pentru că, la fel ca un autoturism, este destul de greu de transportat la un service dacă se strică, însă scopul articolului este de a vă face să vă gândiți dacă știți cine vă poate ajuta dacă aveți nevoie de reparații la orice aparat din jurul vostru.


 

Vorbeste acum sau taci pe vecie.

Categories: Diverse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *