Cinefil – The best offer

17 July , 2013 Andrei Ciobanu Cinefil

Orice poate fi falsificat. Mă rog, cam asta e ideea cu care am rămas eu după ce am văzut filmul The best offer – Oferta irezistibilă (titlu original: La migliore offerta).

Inițial n-am vrut să merg să-l văd, dar am primit o invitație pe care n-am putut s-o refuz și i-am dat curs. Și bine am făcut, altfel aș fi pierdut un film care chiar mi-a plăcut.  Un film fără crime și fără risipă de muniție. Un film în care acțiunea se petrece pe tărâmul artei și al dragostei.

The best offer  e un film care îmbină arta și stilul cu o poveste de dragoste destul de inedită. Un film care te pune pe gânduri de mai multe ori, atât în legătură cu sistemul de valori cât și în legătură cu dragostea.

Se spune că fiecare fals are ceva autentic în el. Acest lucru se aplică în general, având în vedere că mai toate lucrurile care apar azi sunt inspirate din ceva ce a fost creat deja. Invențiile sunt puține.  Chiar și operele de artă adevărate au fost inspirate de undeva.

Coloana sonoră foarte bună și bunul gust sunt două dintre caracteristicile care diferențiază acest film de restul peliculelor cu care concurează pe ecrane, în prezent. Diferența destul de semnificativă care compensează pentru lipsa de efecte 3D, lipsa de acțiune, împușcături, etc.. Totul este înlocuit cu atenție la detalii, pregătire minuțioasă și o poveste de dragoste.

Cu un buget de 13,5 milioane de $ și cu Geoffrey Rush (Pirații din Caraibe) în rolul principal, secondat de Jim Sturgess (Cloud Atlas) și de Donald Sutherland (The Hunger Games), producția italienească The best offer are potențialul de a câștiga câteva premii la festivalurile internaționale dacă este promovat cum trebuie. Însă deocamdată a debutat cu stângul, fiind lansat în luna ianuarie în Italia și ajungând la noi în cinematografe de abia în iulie. Timp suficient să apară pe site-urile de torrente într-o variantă bună.

Așa că, voi decideți care este The best offer  în ceea ce privește locul de vizionare.

Vizionare plăcută!

One Response to “Cinefil – The best offer”


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *