Provocare de vacanță

23 July , 2013 Andrei Ciobanu Uncategorized

Provocare - Orange Go EuropeChiar aveam nevoie de o nouă provocare, când am aflat de cea de la Orange în care bloggerii sunt întrebați la ce e bun internetul când pleci în vacanță în străinătate.

Așa că dacă bani și timp nu am (în principal bani, că dacă ai bani îți faci și timp), măcar să visez. Și dacă tot visez, să vă spun și vouă la ce e bun intenetul, ca să știți, nu de alta. Nu insinuez că nu ați ști, dar poate nu v-ați gândit la toate aspectele practice pe care le are această invenție a mileniului.

În primul rând, facilitează comunicarea. Prin e-mail, skype, facebook și restul, comunici în timp real cu prietenii care sunt în țară. Eventual le dați și câteva poze din excursie, să se oftice că ei sunt la muncă în timp ce voi petreceți  intens pe alte meleaguri. N-ar avea niciun farmec să merg la Paris și să nu pun pe Facebook o poză cu Turnul Eiffel. Sau să dau checkin pe Foursquare de acolo.

În al doilea rând vă ajută să nu vă rătăciți. Google Maps e o aplicație extraordinar de utilă, prietenoasă și eficientă. Această hartă a viitorului vă indică drumul către destinație, obiectivele turistice, punctele de interes, timpul necesar ajungerii la destinație, și altele. Adio hartă împăturită, adio distrus copaci. Eu când am fost  la Brașov, am putut să fac pe ghidul, așa de bine cunoștea telefonul meu orașul.

În al treilea rând, internetul este necesar pentru a sincroniza smartphone-ul cu toate informațiile care îi sunt necesare pentru a vă menține la curent cu zile de naștere, vreme, știri, etc.. Mai plătești o rată la bancă prin Online banking, mai faci rezervări la un hotel.  Fără internet, ar fi doar un telefon simplu, cu un display mai bun și o durată a bateriei mai mică.

Și că tot a venit vorba de telefon, Orange ne bucură cu o nouă opțiune, special pentru astfel de vacanțe. Opțiunea Orange Go Europe, căci așa se numește ea, permite clienților Orange să vorbească la tarifele de rețea, și când sunt în roaming, în schimbul unei taxe de 1 €/zi . Careva să zică, adio prețuri de roaming de acum, nu mai așteptăm reglementări europene.  Numai 0,28€/MB internetul… prețuri de criză, nu alta. Ca să poți să te simți ca acasă și când ești departe de ea.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *