Cinefil – The Call

19 April , 2013 Andrei Ciobanu

The Call - Apel de urgentaThe Call… filmul care mi-a amintit de vremea în care lucram la CGS. Nu de alta, dar e foarte mare asemănarea între CGS* și acțiunea din film.

The Call, cel mai nou film cu Halle Berry de la Cloud Atlas încoa’, este un thriller care va face furori în cinematografe în perioada următoare. Nu pentru că ar fi el foarte strălucit, dar pentru că o are pe domnișoara Berry (care la un momentat apare în niște haine provocatoare (100 de oameni deja se îmbracă să meargă la cinema după fraza asta) și aduce ceva diferit față de restul filmelor din cinematografe, majoritatea fiind de acțiune.

Jordan (H. Berry) este operatoare call-center la serviciul unic de urgență (am văzut că așa se numește la noi) din SUA. Adică răspunde la telefon când au americanii probleme. Cam ce făceam și eu la CGS, doar că ea se ocupă de lucruri care le pun în pericol viața. Soarta face (aiurea, e mâna regizorului toată ziua) ca, după ce o persoană pe care o ajuta își pierde viața, Jordan să aibă ocazia de a ajuta altă persoană întro situație foarte delicată.

The Call este un film foarte serios,  cu puține momente previzibile și cu mult suspans.  Este un film care-ți transmite puțin din emoția pe care o simte personajul principal, gândindu-te că și tu ai putea fi în situația în care să ai nevoie de ajutor. Sau cum ar fi să fii tu în situația în care să ajuți pe cineva prin telefon.

Recunosc, are câteva momente în care personajele iau niște decizii demne de persoane bătute în cap, însă așa sunt americanii (vă spun din experiență). Bine, nu toți, dar mulți. Cum se spune că românii sunt frumoși (în principal româncele), așa pot spune, și pot găsi persoane care să mă susțină: americanii nu sunt foarte inteligenți.

Puteți urmări The Call – Apel de urgență în cinematografe începând de azi, mulțumită InterComFilm Distribution.

Vizionare plăcută! Aștept păreri.


*CGS – companie de tip call center ce ofera servicii de outsourcing pentru corporatii.

One Response to “Cinefil – The Call”

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *