Filme si offline

22 April , 2013 Andrei Ciobanu

Filme - 360După o săptămână plină cinefilă de-a dreptul, plină de festivaluri dedicate filmelor și de alte filme lansate în paralel cu festivalul, acum urmează una mai liniștită.

Săptămâna trecută a fost B-EST. S-a încheiat, însă din lipsă de timp n-am mai scris despre toate filmele despre care am vrut. O să spun aici, fugitiv, câteva cuvinte despre o peliculă care mi-a plăcut chiar în mod deosebit.

“360”, căci așa se numește, e o producție franțuzească din 2011, cu Anthony Hopkins, Jude Law și Ben Foster. Filmul se desfășoară în paralel pe mai multe planuri însă subliniază cum destinele oamenilor se întâlnesc chiar dacă aparent nu au nimic în comun, subliniind ideea de “lume mică”.

Chiar dacă în Cloud Atlas s-a încercat o idee asemănătoare, însă tranzițiile între povești au fost făcute mult mai bine în 360. Se crează o senzație aparte de continuitate, chiar dacă acțiunile sunt aproape simultane.

Poveștile sunt emoționante, drame ale oamenilor din mai multe colțuri ale mapamondului.

Chiar nu înțeleg de ce nu a fost distribuit mai repede, fiind un film net superior lui Cloud Atlas. Oricum, mai bine mai târziu decât niciodată.

Și dacă tot încheiem săptâmâna despre filme, o să revin zilele următoare cu un articol despre Compliance, articol pe care am zis să-l las pentru mai târziu ca să nu aglomerez săptămâna foarte mult. Plus că săptămâna asta mai am treburi offline și nu știu cât timp voi mai avea să scriu despre filme. Chiar dacă avem lansarea Iron Man 3 la sfârșitul săptămânii.

Ziceam că urmează o săptămână mai liniștită. Mă refeream în primul rând la faptul că e liniștea dinaintea săptămânii mari, care va fi foarte agitată. Pe lângă trandiționala alergătură de sărbători (după miei și alte mâncăruri) anul acesta avem și tradiționalul balamuc de 1 mai, în care lumea se duce la mare și la grătare. Plus o mini vacanță, să aibă lumea timp de toate astea, nu?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *