O noua saptamana, un nou scandal

23 April , 2013 Andrei Ciobanu Diverse

scandalMă uitam că deja a-nceput să se simtă plictiseala în mediul 2.0. De ce spun asta? Că una două apare câte un scandal. Sau măcar o tentativă.

A fost acum câteva săptămâni acel pseudo-scandal dintre Bendeac și Huidu. Scandal care din punctul meu de vedere a rămas cam în aer. A fost atât de neinteresant încât nu am mai văzut nimic pe nicăieri despre asta. Și nu o să mă apuc să caut informații despre prostia asta.

Săptămâna trecută (și am aflat #pesurse că și săptămâna aceasta) capul de afiș în lumea scandalurilor a fost nimeni altul decât Horea Bădău . Pentru că probabil n-ai auzit de acest om, dar nu e mare pierdere, o să-ți spun rapid vreo două cuvinte. E profesor la FJSC (Facultatea de jurnalism și științele comunicării) și are și blog. Nu știu exact ce predă, și nu mă prea interesează. E renumit în online pentru că a scris un curs universitar în care critica un blogger vechi (pe zoso).

Păi cum altfel să-ți faci trafic pe blog? Pentru început te iei la trântă cu cineva renumit. Ca să se întrebe lumea cine e ăsta de-l apucă la ore fixe. Și o să intre lumea de curiozitate. Apoi, când chestia asta se învechește, se gândește dom’ profesor la altă variantă: dă orarul studenților prin intermediul blogului. Studenții intrau și dădeau mail ca să știe când pot merge la cursuri. Că deh, doar d-aia e plătit de stat.

Săptămâna trecută mi-a atras ateția o nouă tentativă a sa de a începe un scandal. Scrie un articol în care se ia de o tânără (identitatea ei contează mai puțin, o s-o numim generic Irina) pentru că aceasta dăduse un mesaj pe twitter în care făcuse o glumă. Cum cadrul didactic nu s-a prins de glumă (sau a preferat să dea impresia asta) a zis că Irina a făcut “bășcălie” de campania lui de ajutorare a persoanelor cu handicap. Și a scris nea Horea un articol întreg în care acuza lipsa de umanitate a Irinei.

Vremea a trecut, lumea n-a prea fost interesată de părerile lui, așa că s-a hotărât să înceapă un nou scandal. Și ar fi publicat niște poze cu zoso,  după un accident al acestuia (așa am auzit).  Acest nou scandal Horea Bădău – Zoso  a ajuns în atenția mea prin faptul că a început să se dezbată cine ar avea dreptul de autor al fotografiilor respective. Legea spune că persoana are dreptul la intimitate, însă dacă ești persoană publică au paparazzi voie să te pozeze.

Cert e că acum blogul profesorului e din nou picat. Lucru care am observat că se întâmplă cam des. Momente în care acesta se plânge pe facebook. Chiar așa, în lipsă de trafic pe scandaluri ieftine să-ți dai singur jos blogul pentru a cerși atenție?

12 Responses to “O noua saptamana, un nou scandal”

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *