Cinefil – The Man from UNCLE

21 August , 2015 Andrei Ciobanu Cinefil

The man from UNCLEThe Man from UNCLE a ajuns pe marile ecrane. În regia lui Guy Ritchie, regizorul Sherlock Holmes și cu o distribuție destul de bună, cu Henry Cavill (Man of steel) și Armie Hammer (The Lone Ranger) în rolurile principale, pelicula nu va întârzia să ajungă pe primele locuri în topurile cinematografice.

Povestea ce stă la baza filmului (nu știu dacă se aplică și în cazul serialului, sau doar în cazul unui episod din serial) are loc în anii ’60, când rușii și americanii se aliază pentru a neutraliza un inamic comun, foarte periculos. Știu, sună a deja-vu, însă clișeele cam lipsesc din această ecranizare. În schimb avem multe scene amuzante și acțiune.

Un aspect destul de rar întâlnit în pelicule și pe care l-am apreciat foarte mult a fost faptul că se vorbeau mai multe limbi. Rușii vorbesc rusă, nemții germană, englezii engleză. Poate pentru mulți pare un detaliu nesemnificativ însă dă un aer diferit de cel al filmelor de duzină în care toată lumea vorbește engleză, oriunde în lume.

The man from UNCLE (United Network Command for Law and Enforcement) este un proiect pe care cei de la Warner Bros. au vrut să-l transforme din serial în film artistic de mai bine de 10 ani, însă abia acum au primit undă verde. Interesant și ironic este faptul că pentru rolul lui Napoleon Solo au fost cooptați mai întâi George Clooney (care a renunțat din cauza unor probleme medicale) și Tom Cruise, care a refuzat pentru a se concentra pentru rolul din Misiune imposibilă, film recent lansat în cinematografe, căruia îi face și concurență.

Un alt fun fact este acela că atât The man from UNCLE cât și Mission Impossible, dar și 007 (Spectre), toate filme cu spioni din 2015 au la bază francize din 1960. Legătura dintre The Man from UNCLE și 007 merge mai departe de apartenența la același gen, Napoleon Solo fiind un personaj derivat de Ian Flemming din “007 -Goldfinger”.

Așa că, dacă aveți chef de un film amuzant cu spioni, atât ruși cât și americani, puteți merge începând de astăzi la cinema să vedeți The man from UNCLE, în toate cinematografele partenere Freeman Entertainment. Vizionare plăcută!

One response to “Cinefil – The Man from UNCLE”


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *