Room Escape – Stalingrad

No Comments

Stalingrad După lansarea Paper Towns (un film foarte bun) în cinematografe, Odeon s-a gândit să facă un mic experiment și să vadă dacă bloggerii pot pune cap la cap indiciile la fel de bine precum a făcut Q în film. Așa că ne-a trimis la Stalingrad.

Nu, nu e vorba de celebrul oraș din mama Rusie, ci de un loc din nordul Bucureștiului unde te poți distra. Până acum, eu auzisem de cei de la Stalingrad că organizează petreceri și că au o zonă de laser-tag. Se pare că acum au și un escape-room.

Înainte de a intra în escape-room, am avut ocazia să-mi pun puțin sângele în mișcare pe arena de laser-tag. Ne-am împărțit în două echipe destul de echilibrate. Având în vedere că eu aveam mai multă experiență în astfel de jocuri, i-am avut în echipă pe Emil (care nu prea fuge din fața pericolului, de fapt nu fuge deloc) și pe Andreea. Echipa adverse a fost formată din Angela, Raluca și Malaezu’ (care-i mic și iute). Se subînțelege că echipa noastră a câștigat fără probleme. Însă mi-a plăcut foarte mult arena. Este destul de mare cât să ai loc să alergi pe acolo, însă structurată în așa fel încât să nu cauți de nebun țintele. E construită oarecum pe 2 nivele, cu tobogane și rampe, cu găuri în pereți, totul foarte bine integrat.

Escape-room-ul nu era cu tematică Paper Towns, cum mă așteptam, ci cu tematică Stalingrad. Ceva original, bazat pe lupta istorică și care are legătură cu numele locației. Camera este foarte bine realizată, cu o atenție foarte mare la detalii însă, tocmai pentru a păstra atmosfera de război, este foarte grea. Am înțeles că organizatorii vor s-o modifice pentru a devein mai facilă însă nu știu dacă e un lucru tocmai bun.

Părerile în ceea ce privește ușurința cu care ar trebui să se iasă dintr-o cameră sunt împărțite. Unii spun că rostul lor este să te distrezi și să ieși cât mai repede. Alții sunt de părere că dacă-ți pui mintea mai mult la contribuție și e mai dificil, camera e mai atractivă. E ceva gen tentația fructului oprit: nu toată lumea poate ieși de acolo, încerci tu să arăți că ești mai bun ca restul.

Per total, experiența de la Stalingrad a fost una extraordinară și m-a făcut să realizez că mai am de studiat criptografie și modul în care se folosește o busolă, altfel decât pentru a vedea unde e nordul.

Puteți face rezervări pe site-ul Stalingrad și puteți găsi oferte pe pagina lor de Facebook. Distracție plăcută!

Categories: EscapeRoom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *