Cinefil – Hitman: Agent 47

27 August , 2015 Andrei Ciobanu Cinefil

Hitman: agent 47La 8 ani de la ecranizarea jocului Hitman Codename 47, avem parte de o nouă transpunere pe ecrane a poveștii din joc: Hitman: Agent 47.

Mă așteptam ca povestea să fie aceeași, doar interpretarea și actorii să difere. Însă nu a fost așa. Este vorba de cu totul altă acțiune, singura legătură cu vechiul film fiind prezența agentului 47. Nu știu care dintre cele două este varianta oficială, din joc, însă ambele filme au fost bune. E drept, primul mi-a plăcut mai mult, dar poate e doar o chestie de persepctivă și a fost avantajat de faptul că l-am văzut înainte.

În Hitman: agent 47, asasinul denumit 47 (Rupert Friend), asasin de elită, creat în laboratoarele rusești (precum în joc) ajunge să lucreze alături de Katya (Hannah Ware) pentru a o ajuta pe aceasta să-și descopere trecutul și să-și regăsească tatăl. E destul de greu să faci asta când ești urmărit de alți asasini.🙂 Sau cel puțin așa pare, n-am fost în situația asta până acum.

Filmul abundă în scene de acțiune și în împușcături, toate pentru a scoate în evidență dexteritatea lui 47. E drept, nu vorbim de scene foarte violente grafic filmul putând fi văzut cu lejeritate și de cei mici, care foarte probabil sunt deja fani ai jocului. Povestea este bine structurată și se păstrează în parametri reali, tinzând spre SF doar puțin, în cazul lui John Smith (Zachary Quinto – Startrek – Into Darkness).

Mi-a plăcut modul în care, în generic, imaginea se oprește ilustrându-l pe agentul 47 exact ca în imaginile din joc, oferind filmului o notă artistică foarte plăcută. În schimb, am senzația că și de această dată, ca și în filmul anterior, în rolul principal trebuia să fie un agent mai în vârstă.

Nu o să dau note de imdb și de rottentomatoes pentru că de acestă dată chiar nu rezonez cu impresiile de acolo care consideră filmul a fi unul slab. Nu spun că e o capodoperă dar este o peliculă bine realizată, cu o poveste frumos structurată și cu multă acțiune. Exact genul de film pe care să-l vezi pentru a te destinde, nu pentru a te face să te gândești asupra nemuririi sufletului.

Dacă vreți să vedeți Hitman: agent 47 o puteți face începând de vineri, în toate cinematografele partenere Odeon. Vizionare plăcută.

2 Responses to “Cinefil – Hitman: Agent 47”


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *