Cinefil – Transporter: Refueled

4 September , 2015 Andrei Ciobanu Cinefil

Transporter refueledDe azi astăzi a ajuns și în cinematografele  din România noul Transporter: Refueled. Un reboot a ceea ce cândva făcea furori și-l făcea cunoscut pe Jason Statham. O peliculă de la producătorii trilogiei: Taken.

Doar că acum lucrurile stau altfel. Statham a refuzat să mai joace într-un nou film din serie, astfel încât, la volanul frumosului Audi S8 a fost urcat, direct din lumea Game of Thrones, Ed Skrein. Tot englez, dar parcă nu la fel de potrivit pentru interiorul de piele al bolidului.

Povestea este total diferită de cele anterioare, doar personajele fiind aceleași.  De această dată, undeva în sudul Franței, curierul Frank Martin se află în mijlocul unui conflict dintre patru fete muncitoare și fostul lor pește, un mare mafiot rus. O poveste interesantă, care se termină cam repede în cele doar 96 de minute.  Cred că după 7 ani de așteptare (neluând în calcul serialul cu același nume), fanii seriei meritau un film puțin mai lung.

Având în vedere povestea amplă și durata restrânsă a peliculei, acțiunea este din belșug și foarte variată. Avem scene de urmăriri cu mașini, motociclete și chiar bărci. Avem lupte în depozite și chiar în aer. Avem romantism și decepție. Filmul are de toate, precum o șaorma. Partea rea e că toate sunt înghesuite într-o perioadă scurtă de timp și privitorul este trecut foarte rapid prin ele, iar când se obișnuiește cu ritmul mai alert, totul se termină.

Modul în care sunt filmate scenele, bun pentru a scoate în evidență trăsăturile bolidului de 520 cai putere, pune cam în umbră luptele corp la corp. Așa s-ar explica, probabil, nota scăzută pe care a primit-o pelicula pe imdb (numai 4.2). Oamenii se așteaptă să-l vadă pe Skrein luând pumni, nu un clip publicitar pentru o mașină de peste 150 mii de euro. Mai ales că americanii au mașinile lor, suficient de puternice. E drept, nota e prea mică și nu reflectă realitatea însă consider că lipsa lui Statham a fost decisivă în acordarea acestui punctaj.

Transporter e un film pe care-l recomand cu tărie, însă ar trebui să vedeți și celelalte părți. Nu contează dacă înainte sau după acesta, dar trebuie văzute. De vineri, puteți vedea Transporter: Refueled (Curierul: moștenirea) în toate cinematografele partenere RoImage. Vizionare plăcută


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *