Cinefil – Maze Runner 2: Scorch Trials

11 September , 2015 Andrei Ciobanu Cinefil

Maze runner: Scorch trials Așteptarea a luat sfârșit. De astăzi, continuarea Maze Runner este în cinematografe. Ecranizarea cărții Scorch Trials rulează pe marile ecrane din toată țara.

Am avut plăcerea s-o văd aseară, în avanpremieră și mi-a plăcut, oarecum. Filmul este ok, doar că mie nu prea-mi place ideea de final în așteptare. Știu că e necesar pentru continuarea ecranizării romanelor de succes și pentru a crea suspans și dorința de a revedea personajele și în ultimele două părți.

Acțiunea filmului este mai captivantă ca cea din prima parte, lipsind limitarea spațială la Poiană și Labirint. Thomas și gașca sa de adolescenți fug acum nu doar de cei de la RĂU ci și de cei infectați, un fel de zombie, dar la modul de running dead. Adevărul e că ar fi fost prea ușor de învins cei infectați dacă mergeau încet, mai ales la ce tehnologii avansate au cei de la RĂU.

Apropo de această echipare tehnologică, e destul de ciudat și greu plauzibil ca o entitate atât de avansată să nu poată controla probleme atât de primitive. Chiar și dacă vorbim de Thomas și ceilalți, e ciudat ca ei să pună probleme unor adulți înarmați până în dinți.

În altă ordine de idei, mă așteptam la mai mult foc, ținând cont de numele filmului și de începutul promițător, în deșert. Dar, probabil ar fi devenit un fel de MadMax cu adolescenți. :) Peisajele montane chiar dau un aer aparte filmului și fac o oarece paralelă cu natura de care tinerii se bucurau când erau în Poiană.

Maze Runner: Scorch trials beneficiază de nota 7.2 pe imdb și se bucură de un procent de 64% pe tomatometrul celor de la rottentomatoes. Destul de puțin pentru film în sine, dar sunt rezultate bune pentru o continuare și sunt chiar mai mari decât a obținut originalul Maze Runner (6.8 pe imdb).

Maze Runner: Scorch Trials poate fi văzut de astăzi în toate cinematografele partenere Odeon Film. Vizionare plăcută!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *