Cinefil – Trainwreck

No Comments

  Iata-ma si la comedia TRAINWRECK (O tipa…dezastru).

De cum a inceput filmul replicile savuroase/acide/sarcastice curgeau pe rand , in cea mai mare masura, cu aluzii, sau “directe” , sexuale.

Si uite-asa, am vazut din nou prototipurile  imaturei/iresponsabilei (Amy Schimmer, personajul principal), pe cel al “femeii de casa”(sora lui Amy), al hedonistului, devenit acru la batranete(tatal lui Amy), al zgarcitului…sau , hai sa nu-i zic chiar asa…al celui “mult-prea-atent” cu cheltuielile sale, oricati bani ar avea in cont LeBron James (interpretandu-se pe sine), al sotiilor nesarate si al iubitului pe care orice femeie si l-ar dori(rol interpretat de Bill Hader) .

Parea firesc, cumva, sa-ti doresti sa fii asemeni personajului principal, sa inlocuiesti iubirea cu sarcasm (tipic celor pentru care strugurii la care n-ajung sunt foooarte acri), sa te feresti de orice implicare sentimentala, sa ai aventuri de tot felul , “la gramada”, ea cu vreo ea, ori ea cu …cine-mai-stie cati de “el”(toti sub nivelul ei intellectual).

Rasista, cinica, iubitoare de alcool si “afumandu-se” cu iarba din cand in cand, dar recunoscandu-si cu sinceritate(poate cea mai frumoasa trasatura de caracter observata “din prima”)  felul de-a fi, Amy  il descopera pe medicul (Bill Hader) despre care trebuie sa scrie un articol si…cum era de asteptat, ajunge sa petreaca o noapte si cu el… dupa care, asa cum ati putut anticipa, BUF!, lovitura de gratie a iubirii.

Vom parcurge etapele cunoscute: cearta cu sora mai mica si viitoare mamica, dar si o alta, sine qua non, anume momentul crizei dintre cei doi indragostiti, ambele pe fondul stresului cauzat de moartea tatalui-cinic si nesuferit, dar multiubit al lui Amy.

Finalul, previzibil, ca pentru orice comedie romantica, aduce impacarea celor doi si gasirea caii spre fericire si eliberare a nonconformistei Amy.

Este recomandabil sa vizionati acest film daca va bantuie frustrarile, sentimentul de vina/autoblamarile si alte bazdacuri de acest gen, sau pur si simplu daca nu va doriti ceva greu digerabil; veti vedea ca sunt altii mai rau ca voi care,totusi, reusesc sa-si afle calea spre  suflet ( singura dealtfel) : IUBIREA.

Gina Ilie, Trainwreck – 2015

Categories: Cinefil Din alte turme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *