Room Escape – Escaperia – Duck room

No Comments

escaperia rațeNu știu ce părere aveți voi despre rațe. Pot spune că aceste păsări care când sunt mici sunt foarte drăgălașe iar când sunt mari sunt foarte gustoase, ajung să sperie unii oameni. Este vorba de cei care suferă de anatidaephobia. Nu cunosc niciunul, ceea ce înseamnă că nu este o afecțiune foarte răspândită.

Cei care suferă de anatidaephobia sunt speriați că undeva, cumva, o rață se uită la ei. Nu înțeleg de ce te-ai speria că cineva/ceva se uită la tine. Cert e că persoanele afectate nu au ce să caute în camera celor de la Escaperia. De ce? Pentru că e o cameră plină cu rațe: de toate mărimile, de toate culorile, inanimate, dar rațe.

Cei de la Escaperia au venit cu această idee genială a cărei originalitate am apreciat-o foarte mult. Este destul de greu să faci un escape room cu o tematică originală și care să fie și bun. Camera cu rățuște este una cu un nivel mediu de dificultate dar cu multe rațe. Aș putea spune că tot decorul are legătură cu rațele, ceea ce e foarte tare.

Și orb să fii și un indiciu tot îl găsești, însă asta nu face camera să fie foarte facilă. E drept, nu ne-a pus probleme, echipa Internet Explorers fiind formată din 4 veterani escapiști: Eu, Emil, Irina și Șerban și doar un amator, Trif. Puzzle-urile sunt foarte variate încântându-i și pe cei tehnici și pe cei care preferă o logică mai primară. 

Camera se află pe Splai, vizavi de Tribunalul vechi, fiind o idee bună de distracție înainte de momentele în care vreți să mergeți la o bere, cu prietenii, în centrul vechi (dacă nu suferă de anatidaephobia). Mai multe detalii, cât și un număr la care puteți face rezervări, puteți găsi pe site-ul Escaperia sau pe pagina de Facebook. Evadare plăcută!

Categories: EscapeRoom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *