Concurs, copii, masini, arta

24 November , 2013 Andrei Ciobanu Superblog

Cred că e în regulă să numim luna decembrie: luna copiilor. Avem cadouri, moși, vacanță, săniuș, brad, de toate. În mare parte și noi, adulții ne bucurăm de toate cele menționate mai sus, însă cei mici, nefiind măcinați de griji, se bucură la maxim. Trăiesc într-o lume de vis, o lună de poveste.

Copiii nu au atenția perturbată de alte aspecte ale vieții cotidiene. Ei se concentrează doar la lucrurile pe care le fac. Când desenează, îți pot contura cu lux de amănunte (în limita talentului disponibil) orice bazaconie au visat ei în urmă cu ceva vreme. La fel și atunci când  se joacă. Sunt într-un univers paralel în care pot deveni ce vor ei. Lucru benefic pentru dezvoltare, din punctul meu de vedere.

Unii oameni mari de la Toyota au observat acestă dedicație a celor mici în ceea ce privește jocul. Nu știu dacă au făcut un studiu pe proprii copii, însă au venit cu o idee foarte originală. Au pus la cale un concurs de desen, numit simplu: Dream Car Art Contest, în care cei mici își pot desena mașina visurilor.

Concursul a ajuns deja la a 7a ediție însă acum a devenit mai mediatizat pentru că anul acesta (competiția e anuală) România a avut 3 locuri în finală. Și mai zic unii că românii n-au talent.  Au, dar nu-l folosesc constructiv pentru că nu sunt încurajați să facă asta.

Așa că, încurajați copiii să deseneze. Dacă aveți un micuț cu vârsta cuprinsă între 8 și 15 ani care e chinuit de măiestrie în domeniul artelor, îl puteți înscrie în ediția din 2014 a concursului. N-aveți nimic de pierdut și cine știe, poate peste câțiva ani, veți reuși să vedeți desenul transformat în prototip. Orice e posibil.

Mai multe detalii despre minunăția asta de concurs puteți găsi pe site-ul Toyota.

Multă baftă!

 

 

Articol participant la SuperBlog 2013.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *