Cum alegem un cadou?

27 November , 2013 Andrei Ciobanu Superblog

cadou cu mesajAlegerea unui cadou poate reprezenta o problemă pentru noi toți atunci când trebuie să oferim un dar unei persoane despre care nu nu știm foarte multe. În general, în aceste cazuri, apelăm la cadouri generice.

Dar și cadourile generice pot transmite un mesaj. Pot ajuta persoana respectivă să-și amintească de voi. Dar dacă totuși vreți să oferiți ceva mai special, puteți alege o figurină cu cristale Swarovski cu un citat celebru. Disponibile în diverse forme și cu diverse mesaje, aceste figurine pot constitui un dar cu bun gust.

Am găsit pe pagina de Facebook a LuxuryGifts.ro astfel de daruri. Mi-a atras atenția cea din imagine. Mi se pare o idee foarte bună să oferi un cadou motivațional. Mai ales prin prisma faptului că oricine are nevoie de motivație, iar mesajele de genul se aplică tuturor. Dar și pentru că aceste rânduri cu mesajul respectiv adaugă o notă de sensibilitate cadoului care altfel ar risca să devină încă un obiect de decor.

Eu sunt de părere că un dar e mai frumos cu cât transmite un mesaj mai plăcut. De aceea cadourile personalizate sunt întotdeauna de preferat. Pentru că arată persoanei respective că te-ai gândit la ea, nu te-ai dus în primul magazin și ai luat un produs la întâmplare, doar pentru că era o ocazie specială. Gestul contează, dar atenția la detalii este mai importantă.  E ca și cum ai oferi unui bărbat un buchet de flori. E un gest, dar nu e tocmai potrivit. O floare în ghiveci unui pasionat de flori sau de natură e cu totul altceva.

La fel de ciudat precum cadoul nepotrivit mi se pare să întrebi persoana respectivă ce-și dorește. E ca și cum ai spune: “n-am chef să mă gândesc ce ți-ar plăcea, trebuie să-ți dau un cadou, cam ce vrei?”.  Un cadou trebuie să reflecte gândurile tale, nu ale sărbătoritului. Sau, în cazurile prezentate mai sus, gânduri care au devenit celebre.

Cel mai simplu e să te gândești ce i-ar plăcea, de ce ar avea nevoie sau ce-și dorește de mai mult timp. Se pot vedea pe Facebook gusturile unei persoane așa că nu e chiar foarte dificil.  Dacă tot nu aveți idei, puteți apela la ceva generic, eventual precum figurinele mai sus menționate.

 

Articol participant la Superblog 2013.

2 Responses to “Cum alegem un cadou?”

  • Mihai Zaharia says:

   Da, un articol curat si bine scris, felicitari.

   Dati-mi voie sa va fac si eu o recomandare, niste cosuri cadou putin mai speciale:

    • Andrei says:

     Mulțumesc. Cu adevarat speciale cosurile dvs.. Si la preturi bune. Linkul din comentariu a fost mutat la numele dvs. pentru a nu fi considerat spam.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *