Lansare iPhone 6

9 September , 2014 Andrei Ciobanu

Astăzi, 9 semptembrie 2014 se va lansa în Statele Unite ale Americii cel de-al optulea model de telefon produs de compania Apple: iPhone 6.

Unii îl așteaptă însă mai mult ca ceilalți. Am auzit la radio ieri că în fața magazinelor de profil (din SUA, evident) există oameni care s-au așezat la coadă în urmă cu 6 zile. Nu, nu e doar un joc de cuvinte sau o coincidență de număr, știrea menționând că, anul trecut, coada s-a format cu 9 zile înainte de lansare. iPhone 6 se pare însă că nu a stârnit atât de mult interes precum modelul precedent, 5S.iPhone 6 / Apple

Politica celor de la Apple de a ține lumea în suspans, anunțând modelul nou de abia după ce au în fața lor câteva sute de clienți atât de loiali încât sunt dispuși să-și petreacă zile în șir așteptând un produs care, de multe ori, nu aduce mari îmbunătățiri variantei anterioare.

iPhone 6 se zvonește a fi puțin mai mare și puțin mai subțire decât versiunile trecute, urmând a arăta precum un iPad Air în miniatură. Cât de în miniatură, rămâne de văzut. Procesorul de care va fi propulsat va fi unul nou, numit generic A8 care va fi quad-core. Însă la capitolul RAM va rămâne la 1GB, precum 5S.

Ca să mai discutăm puțin în termeni de cifre, conform celor de la techradar, iPhone 6 va avea un display de 4,7 inch, fiind secondat de modelul iPhone 6L, echipat cu un display de 5,5 inch. Adică mai mici decât concurenții de la Samsung: S5 și Note 3.

La capitolul preț, se anunță un preț de pornire de ~850$ pentru iPhone 6 – 32GB și de ~960$ pentru iPhone 6L. Mult? Puțin? Depinde de buzunarul și de gustul fiecăruia. Bineînțeles, aceste prețuri sunt doar zvonuri, la fel cum până la lansarea de diseară nu veți găsi nici poze oficiale cu iPhone 6.

Eu aștept să mă amuz, din nou, când voi vedea cum sunt lăudate realizări tehnologice devenite deja banalități pe modelele concurente. Cum a fost anul trecut cu cititorul de amprente, sau la lansarea iPhone 5 când oamenii erau mândri că au făcut un telefon a cărei baterie te va ține pe durata întregii zile. WoW… chiar e o realizare.

Cert e că oricâtă reclamă ar face fanii, spunând că Apple au cele mai bune produse, dacă plătești dublu pe un produs care nu face nimic în plus față de concurență, doar că are un logo care cândva simboliza o evoluție tehnologică, deja ai o problemă. Financiar, vorbind.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *