Poveste de iubire

22 October , 2013 Andrei Ciobanu Superblog

iubire la apusÎntr-o frumoasă zi de vară,

Când soarele strălucea p-afară,

EL o zări pe EA,

Cum stătea și doar zâmbea.

 

Și s-a gândit puțin, așa

Că vrea să fie lângă ea.

Însă nu era încă pregătit

Pentru statutul de “iubit”.

 

N-avea super-puteri deloc,

Era chiar speriat de tot.

Un tânăr mic, emoțional,

În rest era un om banal.

 

De seducție nu știa,

El studia arhitectura.

Dragostea îl ocolise,

Dar acum îl ochise.

 

Așa a-nceput, subit,

Povestea unui îndrăgostit,

Fiind lovit de Cupidon

Cu al său ascuțit harpon.

 

Fiind novice în chestiuni de amor,

Dar gândindu-se la viitor,

El își luă inima-n dinți,

S-o prezinte la părinți.

 

A realizat că nu poate să viseze la nesfârșit și să compună versuri în mintea sa despre povestea de amor care ar putea avea loc doar dacă se hotărăște să facă o mișcare.

A analizat rapid situația în care se afla, dându-și seama că domnișoara care îi lumina privirea e cel mai probabil noua lui colegă de serviciu, dat fiind prezența ei, acolo în multinaționala în care el lucra, exact la calculatorul colegului ce plecase cu două zile în urmă. Așa că s-a dus la ea și s-a prezentat:

–       Bună, eu sunt E., tu ești colega noastră nouă, nu? Bine ai venit!

–       Bună. Da, sunt nouă în companie. Numele meu este C.. Îmi pare bine să te cunosc.

–       Dacă vrei să-ți arăt împrejurimile, te rog să mă anunți. Mă găsești la biroul 3.

–       Ok, mulțumesc.

Și-a trecut o zi, au trecut două, trei, iar ea nu a dat niciun semn. Dezamagit  că ar putea pierde ocazia de fi împreună cu frumoasa domnișoară, a deschis browserul pc-ului corporatist ce-l avea în față și a început să facă cercetări despre cum ar putea să cucerească prințesa.

A găsit numărul unui domn care se recomandă simplu “Super Playboy” și l-a sunat. A stabilit o întâlnire la o cafenea de fițe din centru, pentru a putea vedea secretele seducției puse în practică.

După program, a mers la locul de întânire. L-a putut recunoaște fără probleme după numărul mare de fete care stăteau în jurul lui. A mers la el și s-a prezentat. Super Playboy le-a dat câte o carte de vizită fetelor și le-a spus că vor continua conversația cu altă ocazie. L-a luat pe E. și a început să-i povestească cum a ajuns el celebru.

I-a spus ce e mit și ce e adevăr în legătură cu domnișoarele. Pe lângă cei 7 ani de acasă, pentru a cuceri o fată îți mai trebuie un parfum bun și o atitudine plăcută.

“Frumusetea-i trecatoare,

Dar cand dragostea apare,

Nu mai ai nicio scapare.

Ai noroc ca nu te doare!”

 

E. era uimit de naturalețea cu care Super Playboy îi vorbea despre seducție și jocurile sale.

Cu ochii mari,  nu înceta să-si ia notițe care să-i folosească  in construirea scenariului perfect al cuceririi domnisoarei C.

Teoria ca teorie si toate sfaturile luate ca de bune, dar pentru că de practică se temea cel mai tare, E. hotari sa mai amane putin momentul asedierii templului iubirii. Si renuntă la planurile cu flori, bomboane si declaratii. La clisee, in principiu.

A doua zi, cand ajunse la locul de muncă,putin mai devreme decat de obicei, ocoli biroul său corporatist si se indrepta fix spre C, care, ce intamplare fericita!, ajunsese si ea inaintea majoritatii colegilor.

E. scoase din rucsac, fara nicio introducere, o cutie de mancare, pe care i-o intinse. C. nu intelegea ce se intampla, asa ca E. Ii explica:

-Asta e pranzul meu, gatit aseara in timp ce imi mintea imi era fixata la zambetul tau. E  ars și prea sarat si doarvina ta. Așa ca, daca vrei sa nu te simti responsabila pentru starea mea de sanatate, fizica si suflteasca, hai sa mancam impreuna.

-Mă faci să rad, zise C., surprinsă si ametită de gestul foarte direct. Dar nici eu nu am pachet la mine, asa că iti astept invitatia si d-abia astept sa aflu care sunt punctele tari. in bucătărie.

Articol participant la Superblog 2013.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *