Genți reimaginate – o scrisoare primită

19 October , 2013 Andrei Ciobanu Superblog

Genți Reeija

Ioana

Iubitule,

Permite-mi din start să mi te adresez la per tu, să renunț la formalități nenecesare, întrucât relația noastră se întâlnește tangențial sub căldura zâmbetului EI. Și asta ar trebui să fie suficient pentru a sparge toate barierele existente între noi.

Știm că am pornit cu stângul conviețuirea noastră. Știm că nu ne placi de fiecare dată când ne intersectăm, când tu îți cauți neajutorat șosetele prin dressing și nimerești în dulapul unde noi suntem depozitate cu zâmbete și grijă. Când tu te grăbești la întâlnirile cu prietenii, iar EA întârzie încă nehotărâtă, prelungind suspansul alegerii uneia dintre noi. Când curierul îi aduce colete ce ascund secrete, având algoritmi de materiale și de culori ce sfidează logica ta rece și insensibila la toate combinările de obiecte vestimentare, luate în funcție de accesoriile existente deja sau de pe listele de dorințe.

Știm. Și îți propunem astfel un exercițiu simplu de imaginație, îți cerem o șansă la credibilitate. Un armistițiu.

Imaginează-ți că ne-am pierde design-ul, culorile, textura. Scoatem din context încărcătura emoțională pe care o încearcă fiecare posesoare de cromozomi XX în pragul alegerii unei genți. E cam aceeași senzație de caldură care va încearcă pe voi când echipa favorita X înscrie la nuștimexact ce campionat important. Doar că, spre deosebire de voi, EA câștiga direct și fiecare achiziție vine la pachet cu implinire si nevoie de exprimare, cu satisfacție, îngrijorare, independenta sau validare, în proiectări mentale ale unor momente și contexte care vă includ și pe voi, ca receptor de adorare a feminității ei.

Revenind, imaginează-ți un gadget modern, de dimensiuni potrivite, care să-i ofere iubitei tale o experiență multimedia desăvârșită. Cu spațiu de stocare mulțumitor și ecran cu vizibilitate foarte bună. Cu touch care să permită vizualizarea tuturor aplicațiilor, mai exact, a lucrurilor stocate. Cu un scan exterior, care să identifice fiecare obiect introdus, prin care se generează aplicații în timp real, dar care să poate fi setat după un timer la alegere, corelând astfel eliminarea acesteia din meniu cu îndepărtarea obiectului din memoria gadgetului. Cu opțiuni de recunoaștere formală, să nu suprasolicitam interfața. Gadgetul să aibă dublă alimentare și stingere manuală, prin tastare, și vocală duală. Ce să mai, să ai și tu drept de joacă. Imaginează-ți rapiditate de navigare, găsirea rujului în două secunde, fără arsenalul ăla de mișcări ușor lascive, ușor enervate, care te pun pe tine în așteptare, cu chef de glume și de joacă. Și ce viteză de reacție la toate solicitările: chei, telefon, pudră, aspirină, leucoplast, pilă de unghii, factură lumină, card, portofel, ciocolată, ochelari de soare, ac de siguranță, creion de ochi, pix… ( știm că ți-am pierdut de ceva virgule încoace atentia, e în regulă).

Gata, ți-ai imaginat, vizualizezi puzzle-ul întreg?! Ești sigur că îți dorești să-ți subjugi iubita, ca pe un stick la unitatea centrală?! Că vrei să o legi la o rețea care să-i anuleze feminitatea? Că vrei să omori astfel sursa eternului mister feminin?! Prin tehnică și rațiune, dragule, asta faci, îți imaginezi tu scenarii și reîntrebuințări, vrei tu să spargi coduri ale intrigilor feminine și să nu-i dai Cleopatrei ce-i al Cezarului.

Iubitule, mai gândește-te, învață să apreciezi și vei fi răsplătit!

Cu respect,

Ioana Flori de cires

 

Articol scris pentru proba despre genți Reeija din cadrul Superblog 2013.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *