#puritate – Puritate in era tehnologiei

19 November , 2013 Andrei Ciobanu Superblog

Se apropie sărbătorile de iarnă. Dacă nu mă credeți, ieșiți puțin afară și veți simți temperatura Crăciunului. Mulți nu trebuie să verificați asta pentru că sunteți mai religioși și deja țineți post.

N-am înțeles niciodată chestia asta cu postul. Cu o anumită perioadă înainte de o sărbătoare, credincioșii postesc. Nu mai mănâncă produse de proveniență animală (ce ne dă văcuța nouă: lapte, brânză, unt și ouă), inclusiv carne. De ce? Că așa e tradiția, ai nevoie de puritate în suflet pentru a te putea împărtăși.

Dar ce este cu adevărat această puritate? Această curățire a sufletului?

În antichitate, puritatea era reprezentată de virginele care erau sacrificate pentru zei. Acum, în zilele noastre, se poate referi la orice lucru care nu este alterat. Și mai puțin la virgine. Degeaba ești virgină dacă arăți ca și cum ai avea experiență pe centură mai multă decât vârsta indicată în buletin.

Avem chiar și expresii care includ această puritate: pur și simplu. Expresie folosită atunci când te interesează mai puțin detaliile, importantă e esența.

Și așa s-a ajuns ca puritatea să fie folosită în marketing. Pentru a sublinia că acel produs face exact treaba pentru care a fost cumpărat. “Albul pur, albul sigur.”- pentru că nici nu te aștepți la altceva de la un înălbitor, nu?  Iar acum, în ultimii 3 ani, avem un nou brand care vrea să fie asociat cu această #puritate. AQUA Carpatica, brand românesc chiar dacă numele nu sună așa, este conform reclamelor cea mai pură apă de pe piață, fiind lipsită de nitrați.

Și acest brand vrea să descopere puritatea surprinsă în fotografii. De aceea, a început pe Instagram un concurs în care îndeamnă oamenii să surprindă în fotografii ce consideră ei că înseamnă puritate. Așa că, dacă aveți un aparat prin preajmă și aveți idei / surse de puritate pe lângă voi, dați-i drumul și participați. Nu aveți nimic de pierdut. O să fie chiar amuzant să vezi cum alți oameni înțeleg diferit același concept.

Și ca să vă arăt că și eu pot face poze pure, atașez mai jos o fotografie de anul trecut. Baftă tuturor!

***Poza conține watermark-ul vechi pentru că la data aceea nu exista blogul nou.

Articol participant la Superblog 2013


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *