Reinstalare de Android

10 July , 2013 Andrei Ciobanu Uncategorized

Mă săturasem să tot primesc erori diverse legate de procese Google, din cauza problemelor de sincronizare, așa că m-am hotărât să-mi schimb varianta de Android. Soluția mai prietenoasă fiind să dau un factroy reset.

Însă, amintindu-mi cât m-au enervat inițial toate aplicațiile inutile pe care le avea softul de bază (un Android 2.3 personalizat de TIM Italia), și ținând cont că oricum voi pierde cam tot, am zis să experimentez. Și m-am apucat să caut pe net variante de Android compatibile cu Atrixul meu.

Mare mi-a fost mirarea să aflu că, fiind un telefon bun ca și configurație, există o mulțime de variante de soft. Și apoi a venit întrebarea: Pe care s-o aleg? Am văzut câteva clipuri de prezentare, am făcut puțină cercetare și am ales o variantă. Mai rămânea decât s-o instalez.

Apucă-te și citește proceduri pe forumuri, vezi clipuri pe YouTube, fă cercetare. Fiecare prezenta o altă metodă, cu alt soft. Fiecare metodă era criticată în comentarii că n-ar fi tocmai sigură. Și tot așa. Până m-am decis să întreb persoane care au mai făcut asta. Primul, blogger, care era aici, în București, n-a răspuns. Probabil de frica eventualelor consecințe în cazul stricării telefonului. Așa că am apelat la un ajutor de peste hotare, o amică din Olanda (mă rog, acolo era ultima dată când am întrebat-o).  Mi-a mai dat ea câteva link-uri, până am ajuns să am vreo 20 de tab-uri deschise, doar cu ROMuri, variante de Android și metode de resoftare.

Și am început. Cu o eroare, bineînțeles. Moment în care am rămas fără sprijinul din occident. Motiv pentru care m-am hotărât să încerc TOATE metodele până găsesc una care să funcționeze în cazul meu. Și am găsit. După ce am alfat că există un fișier care la fiecare pornire a telefonului ștergea Bootloader-ul pe care-l puneam eu și punea în locul lui…nimic. Pe la 2 noaptea, telefonul meu era pregătit să primească un nou soft. Am instalat softul ales în prealabil și am mers să dorm.

Când m-am trezit, am observat că deși se mișca inimaginabil de rapid, tot mai dădea erori. Și consuma și cam multă baterie și era pe bază de Android 2.3. Așa că am decis să caut cea mai nouă variantă de Android  instalabilă pe Atrix. Și am găsit un ROM, pe numele lui Avatar, care era pe bază de Jelly Bean.

Instalat rapid, că acum știu procedurile (și oricum, prima oară e mai greu) și plăcut impresionat de multitudinea de funcționalități, aplicații și posibilități de personalizare. Mă joc puțin cu el, eram foarte încântat, se mișca bine, totul era prea frumos ca să fie adevărat. Și constat că n-am semnal GSM.  Oamenii care au făcut softul, nu au mai pus și această funcție. Așa că, poți avea un telefon care să fie grozav, atâta timp cât nu e…telefon. Logică de Bacalaureat…


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *