Cinefil – The Heat

No Comments

O nouă săptămână, un nou film bun. De data aceasta este vorba de The Heat – Captură la dublu , o comedie de acțiune cu Sandra Bullock (The Proposal) și Melissa McCarthy (Identity thief) în rolurile principale.

Când agenta Ashburn, agent special la FBI a acceptat misiunea de a captura un important traficant de droguri, nu avea habar că o va întâlni pe Mullins, o polițistă mai dură de la poliția din Boston. De acolo totul a devenit amuzant prin prisma caracterelor acide ale celor două personaje.

Singurul lucru care nu se ia în râs în acest film e eficiența organelor de ordine din Statele Unite. În rest trecem prin glume rasiste și de tot felul. Unele destul de discrete, gândite de a fi înțelese doar de cunoscătorii culturilor americane (care știu că negrii sunt asociați cu pepenii și cu carnea de pui, etc). Însă mi se pare că în momentul în care vii la o comedie îți dai acordul ca în acel film să se facă glume care ar putea aduce atingere unui grup din care faci parte. E ca la stand-up comedy. Plus că mi se pare stupid ca cineva să mai acuze americanii de rasism în condițiile în care au un președinte negru.

Dacă trecem peste glume îl întâlnim cu un rol destul de șters și pe Marlon Wayans, din White Chicks și Scary Movie. Aparițiile lui pe ecran nu cred că însumează mai mult de 2 minute (puse cap la cap) din cele 117. Probabil că apare mai puțin pentru că e negru și n-ar fi fost ok să se afișeze mai mult decât celelalte grupuri minoritare prezente în film. #numazic.
Odeon Film va aduce filmul în cinematografe începând de vineri, 12 iulie. Un moment destul de bun, având în vedere că lumea care deja a văzut Despicable Me 2 și Lone Ranger așteaptă o comedie nouă. Iar The Heat se va ridica la nivelul așteptărilor.

Vizionare plăcută!

Categories: Cinefil

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *