Remediu anti luni – mersul la munte

8 April , 2014 Andrei Ciobanu Uncategorized

luni munte Știți momentele alea în care pur și simplu îți vine să uiți de tot și să pleci departe? Departe de lume, de job, de tot ce știi? Să-ți rupi buletinul și să fugi în munți?

Conform unor cercetători nedescoperiți încă, aceste stări apar în general în zilele de luni. Efectul reîntoarcerii la muncă după un mic repaus amplifică senzația de stres pe care o resimte angajatul, făcându-l pe acesta să fie de-a dreptul îngrozit când vede pe birou un munte de hârtii care-i necesită atenția. De aceea s-a inventat mailul, s-a crezut că va ajuta. E drept, nu mai vezi un mare teanc de hârtii, dar vezi 100 de mailuri. Măcar copacii sunt fericiți.

Această stare poate fi depășită ușor prin gândire pozitivă. S-a dovedit științific că atunci când te gândești la ceva plăcut, senzația de trecere a timpului este alterată, dând senzația că ziua de luni va trece astfel mai repede. Sună bine? Stați să auziți și restul.

Deci, avem pe de-o parte relativitatea trecerii timpului. Apoi, pentru persoanele superstițioase mai avem încă ceva. Se spune că dacă începi săptămâna cu dreptul, îți va merge bine tot timpul. Așa că de ce să nu-ți faci o zi de luni cât mai frumoasă? Totul ține de optimism. Să privești doar părțile pozitive și să fii atent la detaliile care te-ar putea binedispune, lăsându-le pe planul doi pe celelalte.

Apreciază mai mult momentele petrecută în natură și în soare, zâmbește cât mai mult și vei observa că starea de spirit ți se va schimba radical. Automat, rezultatele muncii tale se vor îmbunătăți. Astfel, superiorii vor fi și ei fericiți și se va schimba total atmosfera din birou. Un mediu de lucru mai plăcut va crește de asemenea productivitatea și va scădea drastic nivelul de stres și presiunea zilei de luni.

Cum puteți începe să aveți o gândire pozitivă? Gândiți-vă la ceva ce vă motivează. Ce vă doriți de mult, ce vreți să obțineți. Sau chiar la o vacanță. E bine să începi munca cu gândul la vacanță. Fă-ți planuri pentru un week-end la munte. La mare încă nu e suficient de cald. Deschide browserul, caută cazare Predeal, rezervă o cameră pentru sfârșitul de săptămână și apoi apucă-te de treabă. Gândește-te că pe măsură ce  termini mai multe treburi ești mai aproape de munte,  de vacanța ta.

Și chestia asta se poate aplica și în alte situații, nu doar la serviciu. O să vedeți că gândirea pozitivă ajută. Și dacă nu ajută, măcar veți merge la munte în week-end J.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *