Cinefil – Captain America

9 April , 2014 Andrei Ciobanu Cinefil

Săptămâna trecută și-a făcut apariția în cinematografe și Captain America – The Winter Soldier. Un film așteptat încă de la Avengers.

Cum e un film Marvel plin de acțiune, vine în varianta 3D, plin de efecte care să te dea pe spate. Bine, asta dacă-l vezi într-unul din cinematografele de top. Eu l-am văzut în Băneasa, în Sala Ultra și a fost foarte intens.

Povestea soldatului american modificat genetic pentru a deveni un erou, simbol al Statelor Unite, continuă cu apariția unui nou inamic, de data aceasta în interiorul Shield. Alături de Black Widow (Scarlett Johansson), Captain America (Steve Rogers) îi va înfrunta pe inamici în stilul său caracteristic, fără prea multe arme de foc, că doar bătaia este ruptă din rai, nu? Sau poate o fi din cauză că el a fost congelat vreo 60 de ani și nu știe să folosească armele moderne?

Pe lângă nume mari precum Samuel L. Jackson (Nick Fury), Robert Redford (Alexander Pierce), dar și cele mai sus menționate, în Captain America avem și un român. Fapt mai puțin cunoscut / mediatiatizat este că Bucky Barnes – (Războinicul iernii din titlu) este interpretat de actorul constănțean Sebastian Stan.  Un conațional de-al nostru cu o carieră de peste 10 ani pe platoruile de la Hollywood. Un actor care joacă bine și ne arată că și România are talente cinematografice. Felicitări!

Acțiunea domină pelicula de 136 de minute, dar nici nu obosește. Nu există scene cu bătăi inutile, doar de dragul agresiunii. Se exagerează puțin cu numărul de victime, cu câteva ocazii, doar pentru a se sublinia cât de bun soldat e Captain America.

Ca în toată seria Marvel, se fac legături cu celelalte pelicule și referiri la personaje din alte filme din serie. Un lucru bun pentru a plasa acțiunea în timp și pentru a da credibilitate poveștii. De asemenea, nu lipsesc nici scenele post-credits care lasă loc pentru o continuare.

Vizionare plăcută!

One response to “Cinefil – Captain America”

Anthony MackieAnthony RussoChris EvansfilmForumFilmFrank GrilloJoe RussoMarvelRobert RedfordSamuel L. JacksonScarlett JohanssonSebastian Stan


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *