rEvoluție în muzică

19 February , 2014 Andrei Ciobanu Uncategorized

muzicăAm auzit azi la radio, în timp ce traversam aglomerația bucureșteană, că una din vedetele băgătoare în seamă pe la toate emisiunile (numele său e mai puțin important) ar fi declarat că se reapucă de muzică. Dar nu orice muzică, ci va revoluționa muzica românească.

Adevărul e că la ce melodii se produc pe la noi, orice schimbare e bine-venită, mi-e greu să cred că poate fi ceva mai jalnic decât ce behăie* artiștii autohtoni (nu toți, majoritatea). Consider că în primul rând, când pe tine te chinuie talentul, fie că te duci sau nu la Românii au Talent, trebuie să înțelegi că muzica nu înseamnă să scrii 3 versuri pe care să le repeți timp de 5 minute.

Dacă ai astfel de porniri și nu dorești să chinui populația și să riști să spargi geamurile mașinilor în care te ascultă oameni nevinovați care doar au radioul pornit ca să nu fie prea liniște, mai bine folosești un instrument. Te duci frumos la un magazin instrumente muzicale, te orientezi care-ți place cum arată și îl iei. Că muzica din ziua de azi se bazează foarte mult pe aparențe, iar dacă n-ai nici talent nici corp ca al Innei, cam greu vei răzbi.

Dacă vrei să terorizezi vecinii și să se asocieze să-ți facă promovare în speranța că vei avea succes, vei fi în turneu iar ei vor avea liniște, poți să-ți iei un set de tobe. E drept, s-ar putea să-ți sperii prietena și animalul de companie, dar nu le poți avea pe toate, nu?

În caz că ai încercat cu tobele, nu ai avut succes și ai rămas și singur între timp, va trebui să faci o schimbare. O chitară te poate ajuta să faci serenade domnișoarelor, dându-ți o șansă să-ți refaci viața personală și totodată relațiile cu vecinii, fiind mai mult “în deplasare”. Problema aici constă în varietatea mare de opțiuni. Poți lua o chitară clasică, care să aibă corzi de nailon, o chitară acustică, cu corzi de oțel sau chiar una electrică. Cu cea electrică e mai greu cu serenadele.

Și că tot veni vorba de serenadă…

*- nu, nu este un termen foarte dur, doar suntem pe blogul mioritic, are legătură :)

chitarămuzicăpublicitate


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *