Room Escape – Puzzler – Explorer’s Room

No Comments

Săptămâna trecută (da, am ajuns să scriu atât de rar :( ) am avut ocazia să evadez dintr-un nou escape room, de data aceasta, camera exploratorului de la Puzzler.

Pentru că i-a plăcut mult prima experiență de acest gen și pentru că ne-am descurcat bine ca echipă, Emil ne-a provocat să găsim comoara și cheia ascunse în micuța cameră. Provocarea a fost mai mare decât camera în sine, dovedind încă o dată că aparențele pot fi înșelătoare și că buturuga mică răstoarnă carul mare. Mă rog, în cazul acesta, camera mică are misterul mare.

Cei de la Puzzler, pe lângă o cafenea cu jocuri de societate (board games) au decis să consturiască și acest escape room. The Explorer Room, pentru că așa se intitulează camera lor, te pune în postura de a găsi un artefact (o statuetă) și cheia necesară ieșirii din cameră. Escapul este unul de tip liniar, ceea ce înseamnă că nu poți sări peste etape și trebuie să desfaci toate lacătele pentru a putea ieși.

A fost prima dată când m-am întâlnit cu un lacăt de tip quick dial lock, invenție care ne-a dat bătaie de cap și ne-a mâncat minute importante din timpul nostru și așa limitat. Pe lângă această minunăție, aici vă veți întâlni în principal cu indicii din domeniul geografiei, că doar e camera unui explorator, dar și cu mici ecuații matematice.

Timpul necesar evadării noastre a fost de 43 de minute, însă, după cum v-am zis, o mare pare ne-a consumat-o lacătul respectiv. Nu este o cameră dificilă, iar atmosfera din ea cred că îi va atrage și pe cei care sunt mai speriați și nu vor să evadeze din locuri înfricoșătoare sau care suferă de claustrofobie. Echipa alături de care m-am luptat pentru libertate de această dată s-a numit Internet Explorers și i-a avut în componența sa, alături de mine, pe Emil (care, din fericire, încă nu și-a făcut blog special de evadări EscapEmil), IuliaRaluca și Paul Barbu.Puzzler

Așa că, dacă vrei să evadezi, ia în calcul și Puzzler ca o posibilă temniță. Evadare plăcută!

One response to “Room Escape – Puzzler – Explorer’s Room”

Categories: EscapeRoom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *