Util – Fă-ți timp să citești și cărți

No Comments

cărțiNu știu dacă v-ați întrebat cu adevărat care este esența unei cărți citite. Majoritatea dintre noi acceptăm să treacă timpul fără să facem nimic și totuși dacă prindem puțin timp liber ne gândim că acel timp nu merită investit în citirea unor cărți. Nu neapărat pentru că am citit foarte mult, dar noi suntem atât de ocupați că atunci când prindem un moment de respiro, nu facem altceva decât să ne gândim cum ar fi să bem o bere în oraș, cum ar fi să îmi petrec timpul cu X că de mult nu l-am mai văzut și între timp uităm de fapt că avem nevoie din când în când și de puțină cultură.
Statisticile oamenilor care citesc sunt din ce în ce mai scăzute față de anii când toate generațiile erau cu câte-o carte în mână. Nu știm cu exactitate ce s-a întâmplat, dar întâmplător am sesizat că nu se mai citesc nici măcar romanele de dragoste. Așa că ce pretenții să avem ca cineva să citească măcar carti crestine online? Probabil veți vedea în timp ce ați pierdut, pentru că cele 10-15 minute de citit o pagină dintr-o carte, vor accepta să credeți că măcar ați făcut ceva folositor pentru a vă relaxa și a vă pune mintea în funcțiune.
În ziua de azi e mare lucru să gândești și să te exprimi, de asta vedem cum de multe ori rata analfabetismului crește în fiecare an. Oamenii nu sunt interesați să citească și pentru mine acesta nu este un lucru pe care pot să-l privesc ușor.
Cărțile sunt cele care te fac cu adevărat să reziști în lume, te îndrumă atunci când nu știi deloc ce trebuie să faci și cum să te descurci dar sunt și aproape de tine în cazul în care există vreo dilemă. Din cărți devii profesor, învățător, avocat sau președinte.
 Nu știu dacă veți realiza că cititul este un lucru pe care trebuie să îl faceți obligatoriu pentru voi, indiferent de ce citești, contează doar că citești o carte! Atât cărțile creștine, cărțile de lectură sau cărțile cu basme sunt o povață pentru noi toți. Faceți bine și citiți o carte. Merită să citim împreună?
Doar pentru un viitor mai bun… în țara noastră!


 

Vorbeste acum sau taci pe vecie.

Categories: Diverse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *