Sfârșitul Facebook

20 March , 2013 Andrei Ciobanu Diverse

Cu toții știm cum a apărut Facebook. Un tip plictisit și pus pe șotii a pus bazele a ceea ce urma să fie prin anul 2012 cea mai mare rețea socială. Pentru mai multe detalii poți vedea filmul The Social Network (2010).

Facebook a devenit un fenomen mondial și că are suficienți utilizatori pentru a fi clasată pe locul 3 în lume, ca populație, după China și India, ( 1 miliard de utilizatori active în octombrie 2012) de asemenea este mai puțin relevant în acest articol.

După cum ne-am obișnuit, totul este ciclic. Totul are un început și un sfârșit. Când Facebook a apărut, a căpătat amploare pentru că era o rețea nouă, mai selectă decât HI5, MySpace și ce bazaconii mai existau atunci. Pe lângă elementul de noutate, Facebook îți acorda câteva facilități în plus, dar nu era plină de toți cocalarii și toate pițipoancele.  Acum, lucrurile nu mai stau așa.

Devenind prima rețea de socializare din lume e greu să-ți mai alegi clientela, ca să zic așa. Și, la urma urmei, interesul lor e să aibă utilizatori. Nu să facă discriminări. Dar se pare că această dezvoltare începe să ia sfârșit. Lumea migrează încet către Google +,  unde nu mai există personaje de manele și tot felul de spam. Mă rog, cel puțin deocamdată.

Am observat în ultima perioadă (2zile, de când am revenit în 2.0) că chatul Facebook pică în mod constant. De la netul meu nu e sigur. În primul rând că celelalte aplicații rămân conectate și totul merge ok. În al doilea rând, terțe peroane mi-au confirmat un comportament similar ar rețelei sociale. Deci? Să fi atins o limită de utilizatori? Experimentează Facebook dificultăți tehnice la care nu s-au așteptat până acum (motiv pentru care nu au reușit să remedieze în timp util pentru a nu se observa?

Sau poate că, în sfârșit, hackerii de la Anonymous au reușit un atac asupra Facebook, atac care să ducă la sfârșitul rețelei.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *