Farmec feminin

21 March , 2013 Andrei Ciobanu Superblog

Cea de-a opta etapă din Spring SuperBlog 2013 constă într-o singură întrebare. Scurt și la obiect. „Cum ai descrie o femeie cu farmec”.

Însă doar întrebarea e scurtă, subiectul fiind unul cât se poate de complex. Și n-are niciun farmec dacă dau un răspuns scurt, sub forma unui nume. Nici nu poți să reduci totul la o singură persoană.

Românce cu farmec sunt multe. Doar că fiecare apreciază acest farmec în felul lui. Cred că e una dintre cele mai subiective analize.

Să vedem… Din punctul meu de vedere, o femeie cu farmec este în primul rând independentă. Și nu în sensul că are o meserie liberală veche (unii zic că ar fi cea mai veche din lume). Nu, doar să nu vină toată ziua la mine:  “iubi, îmi cumperi poșeta asta, etc”.  Nu, se duce și-și cumpără ce vrea, fără să mă frece pe mine la cap cu chestii feminine. Avem și noi,bărbații, nevoie de liniște.

Alt aspect care denotă un farmec aparte este simțul umorului. Dacă o fată nu știe să râdă, sau chiar se supără când fac anumite glume, atunci nu e ok. Nu de alta, dar eu fac tot felul de glume, multe răutăcioase, dar nu sunt cu răutate, sunt doar în spirit de glumă. Farmec poate să fie considerat și un zâmbet inocent. Întotdeauna o femeie ar trebui să zâmbească.

Cam astea ar fi principalele “calități”. Plus feminism și naturalețe. Nu-mi plac fetele artificiale.

Nu vreau să intru în trăsături fizice de genul: o femeie are farmec dacă e înaltă. N-are nicio legătură aspectul fizic cu farmecul feminin. Și orice astfel de asociere ar da dovadă de superficialitate.  Nu că n-am avea cu toții o doză de superficial în noi. Dar nu trebuie generalizat.

La urma urmei, superficialitatea este subiectivă. Se bazează pe comparație.

Și, ca să-nchei articolul cu o notă mai masculină, o să închei cu un citat.

“O femeie poate să facă ce vrea ea. Important e să fie gustos”.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *