Super-stickere pe site-ul Deco-perete.ro

28 December , 2013 Andrei Ciobanu Diverse

Mai sunt trei zile și trece și se termină și sărbătorile de sezonul ăsta. Că nu mai mâncăm și bem ca pentru tot anul e una, dar adevărata bătaie de cap apare când trebuie să schimbăm decorul casei.

E un fel de curățenia de după sărbători în care parcă spiritul sărbătorilor se prinde de noi cu ultimele puteri și nu ne lasă să punem beteala din brad înapoi în cutie, la păstrare pentru iarna viitoare, când iar se apropie zilele de sărbătoare.

Și împachetăm și ghirlandele și instalațiile din exterior și rămâne casa goală, parcă. Singurul lucru care ne mai amintește că au trecut sărbătorile pe lângă noi e stomacul care ne dă semne că acum ar avea el nevoie de o vacanță, o perioadă fără sarmale și produse predominant carnivore.

Dar parcă pereții sunt prea albi când nu mai există pete de culoare constând în tradiționalele decorațiuni. De aceea, există modalități de a decora camerele proaspăt dezbrăcate de spiritul Crăciunului. Mă refer aici în principal la decorațiunile de perete, mai ales la stickere. De ce?

În primul rând, datorită spectrului foarte larg de modele disponibile, modele care se pot asorta cu orice cameră, indiferent de tematică. Apoi avem modelele care, datorită formei și mărimii lor se pot poziționa pe un perete cu tablou completând imaginea de ansamblu, integrând tabloul în peisaj.

În al doilea rând, aceste autocolante se pot aplica și îndepărta de pe un perete foarte ușor, neavând un caracter permanent cum ar fi cel al unei picturi murale. Poate fi aplicat de oricine, lipirea sa fiind ca o joacă de copii.

Și că tot veni vorba de copii, ar trebui să vedeți cât de frumos se pot amenaja camerele lor folosind un mobilier colorat și astfel de autocolante pe perete. Am văzut pe bebelu.ro  niște imagini parcă desprinse din povești. Astfel, copilul vostru poate avea o copilărie de basm într-o cameră de vis.

Mă rog, partea cu copiii mi-a atras mie atenția navigând așa, aleator, însă există decorațiuni serioase pentru adulți. Pentru fiecare cameră în parte, pe gustul fiecăruia. Găsiți pe site-ul deco-perete.ro tot ce vreți.

Prima dată am văzut astfel de decorațiuni la IKEA însă aveau doar câteva modele și prețurile nu erau tocmai prietenoase. Probabil trebuiau să scoată cumva banii pe acei hotdogi la doar 1 leu. Și am mai căutat, dar nu foarte hotărât să cumpăr, nefiind convins ce tematică vreau să abordez pentru camera mea. Apoi mi s-a pus mie pata pe o imagine cu un leu și am transformat-o în tablou. Un mare tablou în format A0 (1,2m/0,8m) ce a ocupat mare parte din peretele care ar fi urmat a fi decorat cu autocolante. Nici azi nu știu ce model aș alege, atât de multe sunt. Așa că o să rămân cu regele leu până mă apucă redecoratu’.

O altă idee bună pentru decor, o soluție care schimbă total aspectul camerei, este vopseaua fosforescentă. Este altă la lumină, iar la întuneric poate fi verde, albastră sau roz, Desenele murale apărând parcă prin magie. Prețul pentru o cutiuță mică era în jur de 15 lei ultima dată când am căutat eu.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *