Teatru – Ce poți face în 10 minute – Teatrul Roșu

20 March , 2014 Andrei Ciobanu Teatru

ce poti face in 10 minuteDiversitate. Acesta ar fi cuvântul care ar defini cel mai bine piesa “Ce poți face în  10 minute?” de la Teatrul Roșu.

Dorindu-se a fi un mini-preview al unui spectacol mai amplu divizat pe mai multe părți, “Ce poți face în 10 minute?” e un trailer teatral cu scene diverse și personaje variate, însă toate foarte amuzante în felul lor și divizate în scenete cu durata de 10 minute.

Debutând cu o scenă de amor neîmpărtășit, trailerul trilogiei: “Orice pentru tine”, a cărei primă parte deja se joacă la Teatrul de pe Lipscani, trece rapid (în 10 minute) prin episoade cu lesbiene, siamezi, pregătiri romantice pentru atacuri zombie și chiar balet masculin.

Actori tineri, dar care și-au făcut deja un renume pe scena teatrelor mici de comedie, vă vor încânta distra și de această dată. I-am recunoscut pe Idris Clate și Alex Călin din “Artă” în două dintre scenetele de 10 minute. Având în vedere că joacă roluri diferite în cele 2 scene, chiar sunt curios cum va arăta piesa completă. E interesant să vezi un actor având 2 roluri în aceeași piesă (îmi amintesc de Gemenii), dar cred că mai multe roluri jucate de același actor ar crea confuzie în rândul publicului făcând spectacolul greu de urmărit.

Oricum, abordarea aceasta de a prezenta mai multe scene în secvențe de câte 10 minute mi se pare originală și e o idee bună de a prezenta mult în puțin timp. Și nu-ți dai seama câte se pot întâmpla în 10 minute până nu vezi un astfel de spectacol.

Dacă și tu ești curios “Ce poți face în 10 minute?” te invit la teatru.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *