Teatru – Hai să facem sex! – Teatrul Roșu

10 June , 2014 Andrei Ciobanu Teatru

Hai să facem sex nu este o invitație perversă. Este numele unui nou spectacol de teatru ce a avut premiera la Teatrul Roșu, duminica trecută.

Deși pare a se încadra în cu totul alt gen, piesa este o comedie 100%. La fel ca Trăiește-ți fanteziile sau Aventură în patru. De asta nu e bine să judeci după aparențe. Comedia este din punctul meu de vedere un semnal de alarmă asupra modului total lipsit de pudoare în care se desfășoară lucrurile în societatea noastră contemporană. Hai să facem sex ar trebui să fie un fel de salut, ar trebui să fie la fel de ușor de spus precum “Bună dimineața”.

Nu ți-e frică să-ți fie mereu frică?

Unul dintre mesajele cu caracter potențial constructiv pe care l-am auzit în piesă, în discursul celor patru personaje. Soțul, soția, amanta și un profesor sexolog și sexopat-olog se află în centrul atenției prin conversațiile lor lipsite de perdea.  În diferite combinații și apoi împreună, propunerea rămâne aceeași: Hai să facem sex. Bineînțeles, răspunsul diferă în funcție de persoană.

Darius Daradici, Ioana Ernea, Monica Sandulescu, Valentin Paraschivu, Alexandru Zob sunt cei cinci actori care dau viață personajelor. Nu, nu e o greșeală, mai sus am zis de patru, dar dacă vreți să vedeți ce face al cincilea, va trebui să mergeți la piesă. Pot să vă spun doar că ce se întâmplă acolo e ca la o casă de nebuni. În sensul bun al cuvântului.  În regia lui Felix Crainicu și cu o scenografie de Maria Nicola, spectacolul Hai să facem sex vă va face să priviți cu alți ochi societatea actuală.

Lipsa de comunicare și modul direct al conversațiilor din zilele noastre reprezintă principala temă de meditație ce este indusă prin intermediul jocului scenic spectatorilor care vin la teatru, unii chiar crezând că va exista sexualitate în aceast spectacol.

Titlul piesei îmi aduce aminte de toate pozele de pe internet în care scrie mare sus SEX pentru ca ulterior să fie un mesaj de genul : acum, că ți-am captat atenția… etc..  Marketing.

Vizionare plăcută!


 

Vorbeste acum sau taci pe vecie.

One response to “Teatru – Hai să facem sex! – Teatrul Roșu”


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *