Teatru – În parc – Godot

No Comments

În parcTocmai am primit un avertisment teatral. Așa că-mi fac datoria și vă anunț și pe voi că “În parc” la Godot Café-Teatru, duminica asta, va fi prezent Râmaru, renumitul criminal în serie.

Nu, nu are legătură cu Noul Cod penal și nici cu vreun experiment de clonare. E vorba de piesa scrisă și regizată de Radu Iacoban. În cadrul acestui spectacol,  actorii Ana Ularu și Istvan Teglas vor intra pe rând în pielea a patru „cupluri”: Mihai Eminescu și Veronica Micle, Regele Ferdinand și Mița Biciclista, Râmaru și Mihaela, dar și un El și o Ea din zilele noastre.

„Ești într-un parc și te uiți în gol la o bancă”, spune autorul Radu Iacoban. “Și te gândești că poate acolo, într-o zi, Eminescu și Veronica Micle și-au spus vorbe de amor. Sau că Regele Ferdinand și Mița Biciclista puneau țara la cale înainte de Primul Război Mondial. Sau că Ion Râmaru își dădea întâlnire cu o fată. Și apoi sună telefonul și vezi că e prietenul/ prietena care îți spune că întârzie un pic. Și îți amintești de ce ești acolo. De ce ai venit în parc.”

Cum nu am fost până acum la Godot Café-Teatru, o să-mi rezerv o oră și zece minute (cât durează piesa) și voi merge duminică seara la ora 22 să văd despre ce e vorba-n comedia asta. Din descriere pare interesantă și din moment ce se întâmplă și în timpul meu liber, merită văzută.

Acriţa Ana Ularu descrie spectacolul “În parc”: „O bancă dintr-un parc devine de-a lungul timpului martor la pasiunea dintre un poet național și o Veronica, la spionajul unei Bicicliste pentru un Rege, la îndrăgostirea unui criminal și blazarea unei relații contemporane. Doi actori ori patru epoci egal opt personaje savuroase și comice.”

Așa că, rămâne cum am stabilit. Ne vedem duminică seara, la Godot Café-Teatru. Mai puțină cafea, că e târziu.

 

2 Responses to “Teatru – În parc – Godot”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *