Teatru – Peer Gynt – Teatrul Logos

26 May , 2014 Andrei Ciobanu Teatru

Îmi place să merg la teatru. De aceea, când amicul Paul mi-a spus de Peer Gynt la Teatrul Logos, mi-a stârnit curiozitatea. Orice loc nou are un farmec aparte și nici măcar două spectacole cu aceiași actori nu sunt la fel, cu atât mai puțin două teatre.

Teatrul Logos e un teatru de care nu auzisem până în urmă cu vreo două săptămâni. Atunci am văzut ceva pe internet, însă n-am avut ocazia să văd ce și cum prestează servicii artistice. Așa că am dat curs invitației lui Paul și am purces pe străduțele lăturalnice de la Piața Romană (cred că încerca să mă rătăcească) până pe strada Biserica Amzei (sau ceva de genul).

Acolo, într-o curte interioară veche, se află sala în care avea să se joace Peer Gynt.  Un decor simplu și multe măști au reprezentat recuzita necesară pentru ca cele treisprezece personaje să capete viață. Distribuția este mai mică, mulți dintre actori având mai multe roluri, doar Peer Gynt rămând constant interpretat de Marian Simion.

Pe hârtie, piesa “Peer Gynt” ar vorbi despre căutarea permanentă a Eului superior. Pe scenă,însă, lucrurile nu stau atât de simplu. Povestea este una grea și destul de dificil de urmărit datorită dinamicii extraordinare a actorilor și a multitudinii de costume. Marian Simion m-a uimit prin mobilitatea, energia și puterea de contorsionism prin care a dat dovada. A fost de-a dreptul impresionant, ceva ce nu am văzut până acum pe alte scene, singurul teatru care se apropie puțin de acest tip de spectacol, fiind Masca.

Tot pe scena teatrului Logos am avut ocazia să-l revăd și pe Iulian Ilinca (Frankfurt, de la Vacanța Mare). Mi-a părut bine să văd că a decis să încânte lumea în continuare prin talentul său artistic. S-a văzut că se potrivește cu echipa de la Teatrul Logos, făcând un spectacol minunat împreună.

Mi-a plăcut Teatrul Logos și cu sigurață voi mai merge. Mai multe detalii despre spectacolele lor găsiți pe pagina oficială.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *