Teatru – Prestăm servicii artistice – Teatrul de Comedie

19 May , 2014 Andrei Ciobanu Teatru

De ceva vreme tot vedeam pe Facebook că Valentin Teodosiu se laudă că prestează servicii artistice. Mi s-a părut ciudat având în vedere că toată lumea îl cunoaște. Apoi am aflat că de fapt este vorba despre un nou spectacol intitulat “Prestăm servicii artistice”. Așa că am decis să văd despre ce e vorba.

Vineri a fost premiera. Pe scena Teatrului de comedie, compania de Teatru D’AYA a pus în scenă această piesă care avea să devină un spectacol mai puțin obișnuit în care și persoanele din public pot presta servicii artistice alături actori. Spectacolul oferă șansa publicului să intre în culisele teatrului și să vadă aspecte care de obicei nu sunt arătate pe scenă.

Prestăm servicii artistice ia tot ce e mai (ne)bun de la o repetiție – daya.ro

Cam așa stau lucrurile, personajele schimbând costume și primind indicații pe scenă mai ceva ca la repetiții. Textul și regia artistică îi aparțin lui Chris Simion (Oscar și Tanti Roz) iar din distribuție fac parte Valentin Teodosiu (Poker, Clinica), Manuela Harabor – micuța Veronica, Dan Rădulescu (Funeralii Fericite), Diana Dumitrescu  (Pariu cu viața) și Corina Moise (Fetele Marinarului), plus personaje surpriză, din public (poți fi chiar tu).

Piesa este una foarte modernă în care suntem menționați și noi, bloggerii, la un moment dat. Nefiind vorba de teatru clasic, actorii exprimă adevăruri din lumea teatrului ce doar trec prin mințile tuturor însă nu sunt foarte des spuse.  Foarte interesantă viziune în care sunt evidențiate, pe rând, situații prin care actorii trec aproape zilnic în cadrul repetițiilor.

“Teatrul înseamnă bucurie pentru un actor. Să vină generația tânără să joace altfel. Eu nu pot să joc dacă nu cred. – Valentin Teodosiu

Această bucurie mi s-a părut cel mai bine exprimată chiar de tânăra actriță Corina Moise care a avut și un rol mult mai dinamic, cu o libertate mai mare de exprimare. Dar nu trebuie să fiți de acord cu mine, puteți merge să vedeți piesa. Biletele se pot rezerva și online.

Distracție plăcută!

Chris SimionCorina MoiseD’AYADan RădulescuDiana DumitrescuManuela HaraborTeatrul de ComedieValentin Teodosiu


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *