Teatru – “O noapte furtunoasă” – UNATC

No Comments

După o săptămână  plină de ploi, am decis să merg la teatru pentru spectacolul “O noapte furtunoasă”. Așa că sâmbătă seara le-am făcut o vizită masteranzilor de la U.N.A.T.C..

Am aflat de piesă chiar de la cel ce urma să anime personajul Rică Venturiano – Alex Călin (care de curând și-a făcut debutul pe marile ecrane în comedia #Selfie). Spectacolul s-a jucat sâmbată seara, când am fost eu, duminică și se va juca și astăzi.

Am fost foarte plăcut impresionat să văd că cu toate că sala era aproape goală (erau în jur de 15 spectatori), piesa a fost foarte energică și se simțea o naturalețe și o dedicație în jocul actorilor, ceva ce până acum eu nu am sesizat pe alte scene. Aici mi-a atrasa atenția această aparentă lipsa de motivare. Tinerii actori nu jucau pentru bani, nu jucau pentru public, jucau din plăcere. Și efectiv trăiau rolurile respective. Nu mai erau studenți la actorie, nu erau actori care veniseră la serviciu, erau personajele lui Caragiale.

Piesa “O noapte furtunoasă” o puteți citi integral aici, dacă vreți să vă reamintiți acțiunea înainte de spectacol. Dacă nu, puteți direct să mergeți la teatru și să trăiți piesa.

Distribuția este formată din: Alex Bogdan – Jupân Dumitrache, Ștefan Pavel – Nae Ipingescu, Silviu Mircescu – Chiriac, Andreea Șovan – Spiridon, Alex Călin – Rică Venturiano, Ana Bianca Popescu – Veta și Alina Suărășan – Zița. Șapte tineri despre care presimt că vor ajunge mari actori, dacă o țin tot așa. Pe Alex Călin l-am mai văzut și în alte roluri, pe ceilalți încă nu. Dar n-au intrat zilele-n sac și nici nu s-au terminat teatrele.

Pentru mai multe detalii tehnice despre spectacol puteți intra pe pagina de Facebook a evenimentului, unde puteți vedea și cam câți oameni au zis că vin. Loc este pentru toată lumea și spectacolul va fi unul pe cinste, așa că vă invit să mergeți.

Distracție plăcută!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *