Teatru – Crimă la Howard Johnson

16 May , 2014 Andrei Ciobanu Teatru

După o perioadă de pauză, spectacolul “Crimă la Howard Johnson” revine pe scenă. De această dată pe scena Teatrului Roșu, din Music Club.

Așa că am fost și eu la premiera de duminica trecută. Pentru că nu am obiceiul să mă documentez înainte de spectacole, de teama spoilerelor, am fost plăcut surprins să aflu că de fapt piesa este o comedie 100%, fără pic de dramatism.

În cele trei roluri, unul mai principal ca altul, se află Alexandra Ioniță – care a mai avut de-a face cu crima scenică și în „Voyeur” (o piesă foarte bună), Marius Gilea – care a și regizat și a și jucat în „Soț de vânzare” (pe care încă n-am văzut-o) și Conrad Mericoffer – Care a jucat în Yentl, pe scena Teatrului Evreiesc.

Arlene (Alexandra Ioniță) este căsătorită cu Paul Miller (Marius Glilea) însă când acesta nu-i acordă divorțul pentru a-și continua viața alături de tânărul amant Mitchell, dentistul familiei, tânărul cuplu pune la cale asasinarea soțului. De aici, comedia devine plină de răsturnări de situații și va menține în sală un râs constant.

Alexandra Ioniță joacă o Arlene perfectă, plină de încredere în sine și hotărâtă să ucidă din dragoste. Doar că femeile sunt cam nehotărâte și nu apreciază întotdeauna dragostea pe care o primesc. Așa se ajunge ca abia în finalul piesei să-și dea seama ce greșeală a făcut. Ca-n viață, de altfel. Doar că pe scenă pot exista și finaluri fericite. “Crimă la Howard Johnson” este un astfel de exemplu.

Din păcate, ca toate poveștile de dragoste, piesa se termină destul de repede. Sau cel puțin așa mi s-a părut mie, că cele 3 acte au trecut imediat, asta probabil din cauză că mi-a plăcut mult. Vă invit s-o vedeți și să-mi dați dreptate.

Piesa, în regia lui Emanuel Pârvu, va avea următoarea reprezentație pe data de 15 iunie, tot la Teatrul Roșu. Vizionare plăcută!

2 Responses to “Teatru – Crimă la Howard Johnson”

    • Crima la Howard Johnson | blogger CU GREUTATE pe un blog CU DE TOATE says:

      […] spectacolul Crima la Howard Johnson, vazut la Teatrul Rosu, au mai scris Raluca, Andrei si Paul. Este o portie sanatoasa de ras, pe care o recomand oricui. Mentionez faptul ca in trecut, […]

Alexandra IonițăConrad MericofferEmanuel PârvuMarius Glileateatrul rosu


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *