Toyota. Și atât

6 October , 2013 Andrei Ciobanu Superblog

toyotaȘtiți introducerile acelea clișeice din filme, când EL vine cu o mașină super frumoasă și toată lumea se oprește din tot ce făcea, ca să-l admire? Cam așa au făcut și organizatorii SuperBlog 2013. Au deschis ediția cu o probă despre Toyota Corolla.

Ziceți voi dacă e corect una ca asta. Cum să fim creativi când ne-au pus în față o asemenea bijuterie? Mie mi-a luat o săptămână să pot ieși din faza de admirat și să mă pun pe scris povești p-aici. Noroc că a fost mai răcoare afară zilele trecute și mi-am revenit mai ușor.

Acum, pe bune, voi ați văzut noua Corolla? E pur și simplu ceasul elvețian al mașinilor. Pe lângă fiabilitatea dovedită de brandul nipon de-a lungul anilor, aici avem și un design superb, dar și numele unui model care a reușit să devină cel mai vândut model din toate timpurile. Nu am un top auto cu cifre, însă dacă nu mă credeți, puteți să vă documentați.

Eu fusesem impresionat și de vechiul model, însă japonezii au reușit să se întreacă pe ei înșiși cu noua Corolla. Dacă o țin în ritmul acesta de evoluție, în câțiva ani nu va mai fi mare diferență între Toyota și gama de lux, Lexus. Nu că ar fi un lucru rău.

Revenind la probă, unde mi se și cere părerea despre estetica și fiabilitatea unei mașini în viața de zi cu zi, aș putea spune aici că publicul se împarte în două mari categorii. Prima categorie ar fi formată din cei care pun un accent mai mare pe partea estetică a vehiculului, poate pentru că se bazează mai mult pe aparențe; nefiind interesați de fiabilitate (nu prea contează cât ține mașina dacă tu faci 15km / zi, până la cafenelele de pe Dorobanți, de la vila ta din Pipera; oricum peste 1 an vei avea un model care nu va mai atrage pițipoancele).

Cea de-a doua categorie, a oamenilor pragmatici, e formată din oamenii care muncesc pentru bani și care apreciază valoarea unui lucru. De aceea tind către vehicule mai fiabile, în detrimentul celor arătoase. Aici intră majoritatea oamenilor, mulți fiind chiar forțați de puterea economică proprie să facă această alegere.

Acum, după 2008, prețurile pe piața auto au mai scăzut, mașinile au devenit mai frumoase și poți să-ți iei o mașină care să fie și fiabilă și frumoasă. Cum ar fi noua Corolla, că tot am vorbit de ea. Când prețul de pornire pentru o asemenea mașină este de numai 13500€, chiar te gândești serios la această variantă.

2 Responses to “Toyota. Și atât”

Comments are currently closed.